Barcelona cultura

Noticies

El blog del Grec repassa alguns dels millors espectacles europeus del moment

dg. 19/11/2017 | 18:45 H

Quins plats deliciosos s'estan preparant ara mateix a les cuines dels grans escenaris europeus? El blog del Grec Festival de Barcelona repassa en l'última entrada les creacions de dansa i teatre contemporani que els amants del bon teatre no s'haurien de perdre per poc que puguin.

I és que el periodista i escriptor Andreu Gomila ha fet una tria de muntatges que ens permetran anar fent boca per a la propera edició del Grec i que, a més, ens deixaran en les millors condicions per gaudir al cent per cent dels espectacles del festival d'estiu barceloní. Nosaltres els anirem seguint i no descartem que alguns d'aquests creadors es presentin també al Grec de 2018.

A Barcelona, a Girona, però també a Londres, a Amsterdam, a Nantes, a Grenoble o a Brusselles... A totes aquestes ciutats i algunes més ens porta aquesta setmana el blog, que ens recomana no perdre'ns muntatges que es veuran aviat a casa nostra com Begin de Beguine, que es representarà el gener al Teatre Lliure dirigida per Jan Lauwers i protagonitzada, entre d'altres, per Gonzalo Cunill i Juan Navarro, a partir d'un guió de cinema que va escriure John Cassavettes poc abans de morir.

Gonzalo Cunill va treballar el Grec passat amb Àlex Rigola, un altre nom imprescindible del teatre europeu contemporani que ara torna a comptar amb ell (i amb Ariadna Gil, entre d'altres) per posar en escena la seva versió lliure del Vania de Txèkhov aquest novembre dins la programació de Temporada Alta. Si no arribeu a temps, després es veurà als Teatros del Canal de Madrid.

També a Temporada Alta, aquest desembre podrem veure el director lituà Oskaras Koršunovas, un dels grans noms del teatre europeu actual, ara embarcat en una investigació al voltant de la bogeria que l'ha deixat en braços de Nikolai Gógol i el seu Diari d'un boig.

El viatge per Europa que ens proposa el blog del Grec passa per Londres, on Ivo van Hove (vell conegut dels barcelonins, que l'han vist treballar amb la seva companyia, el Toneelgroep Amsterdam, en diverses ocasions) porta a escena una versió teatral de Network (a la imatge; foto: Jan Versweyveld), el film de Sidney Lumet basat en un guió de Paddy Chayefsky. Atenció, amants de les sèries, perquè protagonitza el muntatge, al National Theatre fins a finals de març, l'actor Bryan Cranston, vist a Breaking Bad.

Muntatges de Milo Rau, un altre nom que ha passat per algunes de les últimes edicions del Grec amb el seu teatre documental (Lenin, fins al 10 de desembre a l'Schaubühne de Berlín), propostes coreogràfiques com el Clowns de l'israelià Hofesh Shechter (a París, el pròxim abril) o A Love Supreme, de Salva Sanchis i Anne Teresa de Keersmaeker (al Mercat de les Flors de Barcelona, a primers de maig) són d'altres espectacles dels que ens parla el post, que ens presenta també els nous muntatges de mites de l'escena d'avui com Jan Fabre i el seu homenatge a Bèlgica, Belgium Rules, que podrem veure a Brusselles a l'abril.

Llegiu el post complet i comenceu a fer plans per als propers mesos.

Post complet:

http://lameva.barcelona.cat/grec/bloc/cami-del-grec-2018-grans-espectacles-europeus-labast-del-teatrer-inquiet

PEU DE FOTO:

L'actor Bryan Cranston, en un moment de la representació de Network, d'Ivo van Hove, al National Theatre de Londres (Foto: Jan Versweyveld).

Comparteix aquest contingut