Barcelona cultura

Noticies

El Blog del Grec repassa els espectacles més 'indisciplinats' del festival

dc. 06/06/2018 | 19:45 H

Ni es volen sotmetre a les divisions per gèneres més convencionals ni els agraden les limitacions i els seus autors prefereixen que els considerin estranys abans que tenir la impressió que estan fent el mateix que fa tothom... Així són molts dels espectacles i dels artistes programats enguany al Grec Festival de Barcelona. Al Blog del festival, el periodista i escriptor Andreu Gomila en fa una repassada.

Són una mena d'espectacles que cada cop estan més presents en les escenes de tota Europa, tot i que a cada festival pel que passen els diguin de maneres diferents: de vegades, "indisciplines"; d'altres vegades, "teatre irregular" i en d'altres cites escèniques, "noves tendències". Al Grec 2018 els trobareu sota l'etiqueta "creació híbrida".

Feu una cerca al web del festival i trobareu muntatges com Kingdom, el nou muntatge de l'Agrupación Señor Serrano, on el teatre d'objectes, la performance, el moviment i les tecnologies audiovisuals es barregen; o com Cuaderno de campo, on els objectes són, un cop més, protagonistes d'una experiència de teatre documental.

Tampoc no resulta gaire convencional la proposta de Sònia Gómez, Pere Jou i David Climent a Nowhere in particular, una peça escènica difícil de descriure que parteix de les diferències entre els mateixos performers i de les convencions invisibles entre les quals tots ens movem cada dia.

Gentry, una peça de Mos Maiorum sobre la gentrificació que fa un ús ampli de les tecnologies audiovisuals i del Verbatim; el circ diferent de la companyia Baró d'evel a ; propostes que hibriden la dansa, la tecnologia i el circ com Cuculand Souvenir de la companyia Roberto Olivan (a la imatge)... Són algunes altres propostes de les que us parla el nou post del Blog del Grec que, és clar, examina també algunes de les propostes que es veuen a l'escenari, sempre obert a l'exploració dels nous llenguatges, de l'Antic Teatre.

Feu clic en aquest enllaç i podreu llegir sencer el nou post del Blog del Grec 2018. Consulteu-lo i... trieu els espectacles que no us voleu perdre.

Comparteix aquest contingut