Barcelona cultura

Noticies

'El combat del segle': racisme i èxit a la Sala Beckett

dl. 26/04/2021 | 14:45 H

El muntatge va ser programat originalment com a part del Grec 2020 Festival de Barcelona, però les circumstàncies van obligar a ajornar les representacions, que van passar a formar part del cicle De Grec a Grec. Ara, finalment, el muntatge torna a la mateixa sala, on s'hauria d'haver estrenat inicialment i on el podreu veure de dimarts a dissabte, a les 20 h i els diumenges, a les 19 h (de 10 a 20 €).

És una creació de la dramaturga i directora Denise Duncan, una autora afrodescendent que és llicenciada en direcció i dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona i que amb obres com Negrata de mierda (2019), entre altres, ha tocat el tema del racisme i els microracismes als quals han de fer front les persones negres. Fa referència un cop més al tema a El combat del segle, una ficció ambientada a la Barcelona de principis del segle XX i protagonitzada per un boxador negre nord-americà, Jack Johnson. Aquest boxador s'ha convertit en el primer afroamericà a guanyar el títol de campió mundial dels pesos pesants als EUA després de vèncer el seu rival blanc, Jim Jeffries, en l’anomenat “Combat del segle”.

Però aquesta victòria tindrà conseqüències: una condemna injusta obligarà el guanyador del combat a abandonar el seu país i a viatjar a l'altra banda de l'oceà, a Barcelona, on acabarà rememorant el seu passat des de l’Excelsior, un cabaret del Paral·lel. Allà, Johnson passarà comptes amb el seu passat mentre un seguit de cabareteres, el condueixen per una història trepidant que ens mira als ulls i que ens qüestiona.

Els actors Armando Buika i Àlex Brendemühl protagonitzen un espectacle on també podrem veure les actrius Queralt Albinyana, Andrea Ros i Yolanda Sikara. Tot i formar part d'una edició del Grec Festival de Barcelona dedicat a l'escena de l'Amèrica Llatina, l'obra és una bona manera de començar a preparar una nova edició del festival, la del 2021, que estarà dedicada al continent africà i als representants de la diàspora africana.

Si voleu més informació sobre l'espectacle, podeu consultar el web de la Sala Beckett o aquest article d'Andreu Gomila publicat al blog del Grec.

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades