Barcelona cultura

Noticies

El Grec prepara una edició especialment inclusiva i barcelonina

dv. 15/05/2020 | 11:15 H

En plena crisi de la covid-19, el Grec Festival de Barcelona reforça el suport al teixit artístic barceloní i català amb una programació d'una vuitantena d'espectacles especialment centrada en la creació local, un caràcter inclusiu que es tradueix en un preu reduït, una aposta per nous formats i una localització centrada especialment en la muntanya de Montjuïc.

Són algunes de les decisions anunciades en roda de premsa pel tinent d'alcalde de l'Àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, i el Delegat de Drets Culturals, Dani Granados. Tots dos han anunciat que el Grec Festival de Barcelona manté el pressupost de 3,3 milions d'euros, una xifra que servirà per oferir suport a les companyies i artistes locals, per seguir col·laborant amb agents de la ciutat com ara teatres públics i privats, productores o espais culturals diversos, per presentar moltes produccions que es veuran durant la pròxima temporada teatral i, en definitiva, per dinamitzar el sector en un moment especialment delicat.

Al Grec podrem veure enguany una cinquantena de coproduccions del festival amb artistes i companyies locals, als quals s'afegiran una quinzena d'espectacles de la temporada actual que s'havien de representar aquests dies però que han hagut de ser cancel·lats a causa de la crisi de la covid-19. Completa la programació una quinzena més d'espectacles procedents de fora de Catalunya.

Els espectacles programats tindran, vista la situació excepcional que vivim i el seu impacte en les economies domèstiques, un preu únic de 15 euros que quedaran reduïts a 5 euros en el cas dels espectacles de caràcter familiar.

Quins espais acolliran les representacions quan es facin de manera física? Principalment, els escenaris públics que estan situats a la muntanya de Montjuïc, començant per un Teatre Grec que es reobrirà amb les condicions que marquin aquest estiu les autoritats sanitàries. Altres teatres de titularitat pública de la muntanya de Montjuïc, concretament el Mercat de les Flors i el Teatre Lliure, habilitaran les sales més grans per acollir molts dels espectacles que havien estat programats inicialment en espais més reduïts. També hi haurà representacions al Teatre Nacional de Catalunya i, a més, museus de la ciutat com el Museu Nacional d'Art de Catalunya, el Centre de Cultura Contemporània, el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), el Born Centre de Cultura i Memòria i el Museu Marítim de Barcelona, es convertiran en escenaris del Grec, ja que són recintes que permeten un control fàcil dels accessos i de l'aforament.

Vist el caràcter excepcional de la crisi sanitària que vivim i l'aparició de propostes que exploren nous formats escènics, el Grec Festival de Barcelona oferirà també  activitats i experiències escèniques en línia. Igualment, moltes d’aquestes propostes passaran a formar part d'un arxiu que garantirà la seva màxima difusió.

Si, de tota manera, algunes de les produccions previstes en el Grec no es poguessin representar durant el juliol, s’integrarien en nou programa, De Grec a Grec, que permetria que es representessin posteriorment en teatres i festivals, sempre amb l'etiqueta del festival de Barcelona.

Finalment, es recorda als espectadors i espectadores que el Nadal passat van comprar el Val regal 2020 del festival que podran optar per bescanviar el seu val per entrades, tal com estava previst, o bé per la devolució de l’import de la compra.
Aquests espectadors rebran pròximament un correu a l’adreça d'e-mail que van facilitar en el procés de compra, amb indicacions sobre com procedir en un o altre cas.

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades