Barcelona cultura

Noticies

El teatre de l'experiència d'El Conde de Torrefiel i l'Agrupación Señor Serrano, al blog del Grec

dc. 08/11/2017 | 11:30 H

Heu vist algun cop en escena un muntatge d'El Conde de Torrefiel o de l'Agrupación Señor Serrano? Doncs aquesta setmana el periodista i escriptor Andreu Gomila en repassa les claus en una nova entrada del blog del Grec Festival de Barcelona. Si no coneixeu encara aquestes companyies, ell us explica per què és urgent que les descobriu.

Totes dues són representants d'un tipus de teatre, alternatiu i singular, que no és que triomfi als nostres escenaris, sinó que sovint es veu (o s'estrena) al centre d'Europa i que rep premis a trobades de prestigi. És el cas d'A House in Asia (a la imatge), un espectacle de l'Agrupación Señor Serrano, vist al Grec 2014 que va guanyar un Leó de plata a la Biennal de Venècia del 2015.

Ells han creat uns mons propis que, de vegades, tenen com a referència les propostes escèniques de Carles Santos o de Roger Bernat i que tenen també un gran parentiu amb la manera d'entendre el teatre d'artistes i collectius com Los Corderos, Atresbandes, Txalo Toloza, Sonia Gómez, Macarena Recuerda o Marta Galán.

Tots persegueixen que el seu públic entengui l'art com una experiència i, sovint, fan servir la ficció... per mostrar els espectadors una realitat que, a cop de bombardejos d'imatges televisives, gairebé no sembla real.

En la major part dels casos, però, l'experiència i el missatge manen sobre un text que ja no és necessàriament la part principal de les representacions. 

Comparteix aquest contingut