Barcelona cultura

Noticies

Experiència i joventut de la música cubana amb Omara Portuondo i Cimafunk

dc. 19/05/2021 | 13:30 H

El dimarts, 6 de juliol, pujarà a l'escenari del Teatre Grec Cimafunk. Si no el coneixeu encara, us esteu perdent una de les veus més joves i renovadores de la música cubana actual, un artista que es diu Erik Alejandro Iglesias, però que pren el seu nom artístic dels "cimarrones", esclaus negres que fugien de les plantacions, i d'un ritme que el fascina. I és que a ell el coneixen com "la màquina del funk" tot i que en les seves cançons barreja la rumba i el txa-txa-txa amb els ritmes més nous que venen d'occident en general i de Nord-amèrica en particular. El resultat és una recepta musical explosiva que no només ha captivat els cubans i cubanes, sinó també el públic de locals tan mítics com el Blue Note de Nova York. 

Potser el coneixeu ja de Terapia, un primer disc que va llançar el 2017 i al qual aquest 2020 passat va seguir Cun Cun Prá, un EP amb nous temes (La papa és el més conegut) que demostra que el músic segueix evolucionant de manera imparable.

També des de Cuba, però amb una trajectòria que la converteix en dipositària de la tradició musical cubana del segle XX, Omara Portuondo passarà pel Teatre Grec  el dimecres, 28 de juliol. A aquesta gran dama de la música, a qui es coneix com “la diva del Buenavista Social Club®”, no li falten ni energia ni ganes de retrobar-se amb el públic barceloní. Ho farà acompanyada de bons amics de la ciutat, celebrant el seu 90 aniversari en un concert amb el qual s'acomiadarà dels escenaris de la capital catalana. Descendent d'emigrants espanyols, "la novia del filin", com també se la coneix, ja era una gran figura els anys 70 del segle passat. I ho segueix sent a principis del segle XXI, quan puja als escenaris per repassar, amb tota la saviesa que donen els anys, els temes més coneguts de la seva trajectòria, sempre acompanyada del pianista Roberto Fontseca.

Si voleu saber més sobre els espectacles de Cimafunk i Omara Portuondo, consulteu tota la informació en aquests enllaços.

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades