Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Notícies

"Fuerzas especiales", un pòdcast per aprofundir en els temes que travessen el Grec 2022

dv. 27/05/2022 | 13:00 H

Europa, el futur, l'amor, la construcció de la comunitat, els paradisos perduts i els que queden per conquerir... Aquests temes i uns quants més són objecte de l'atenció del Grec 2022 Festival de Barcelona i són, també, alguns dels assumptes que centren el pòdcast Fuerzas especiales, que podreu començar a escoltar el 27 de maig i que publicarà un nou llançament cada setmana mitjançant la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona i plataformes com Spotify.

S'encarrega de dirigir aquesta sèrie de pòdcasts, d'uns cinquanta minuts cadascun, la periodista cultural Marta García Miranda, responsable de construir un espai de conversa que parli sobre el fet escènic, però que també projecti una mirada sobre alguns dels assumptes que més ens preocupen actualment i que són tema d'alguns dels espectacles programats en el Grec d'enguany.

En cadascun dels pòdcasts, que apareixeran els divendres, entre l'últim divendres de maig i principis de juliol, hi haurà un diàleg entre dos creadors o creadores escènics o bé entre un creador o creadora teatral i una persona dels àmbits del pensament, la gestió cultural o les lletres. 

Tot començarà el divendres de 27 maig, amb un pòdcast dedicat a L'amor, durant el qual la directora Marta Pazos i el dramaturg i director Pablo Remón parlaran sobre aquest assumpte a partir dels muntatges Safo i Barbados, etcétera que presenten al Festival.

La construcció de la comunitat serà el tema del pòdcast Un món comú, el que apareixerà el 3 de juny i que reprodueix una conversa entre Slobodan Minic i Marina Garcés. El primer és un periodista cultural de Ràdio Sarajevo instal·lat a Catalunya l'experiència del qual durant la guerra al seu país és el tema de l'espectacle MIVION, que firma La Conquesta del Pol Sud. Conversarà amb la pensadora Marina Garcés sobre la creació de comunitats, la cultura com a motor de canvi i sobre els efectes de l'autoritarisme. Com superar l'imaginari apocalíptic en el qual estem immersos? Aquí potser us donaran algunes pistes.

A partir del divendres, 10 de juny, podreu escoltar un pòdcast sobre La joventut. Àlex Rigola, que ens parla sobre suïcidis a Ofèlia (Panic Attack) debat sobre el malestar de la joventut i les possibilitats de l'art per canalitzar-lo amb Elvira Dyangani Ose, directora del MACBA.

Les maneres, noves i velles, d'enfrontar-se al poder seran el tema de la xerrada La desobediència i els paradisos perduts, que us podreu descarregar a partir del 17 de juny i que us permetrà seguir la conversa entre el director d'escena Andrés Lima (que presenta al Grec Paraíso perdido, una versió amb dramatúrgia d'Helena Tornero d'El paradís perdut, de Milton) i l'assagista i filòsof César Rendueles.

Els pòdcasts Fuerzas especiales continuaran apareixent el divendres, 24 de juny, quant, a Massa ficció, assistireu a una xerrada entre Tanya Beyeler (una de les integrants d'El Conde de Torrefiel) i el pensador i periodista cultural Eudald Espluga; i el divendres, 1 de juliol, quan l'escriptora, sociòloga i economista mexicana Brenda Navarro conversi sobre Europa amb Àlex Serrano, integrant de l'Agrupació Señor Serrano i un dels creadors de la trilogia Olympus Kids: Amazones, Prometeu, Demèter, que introdueix la canalla en alguns dels mites fundacionals del continent.

El pòdcast Fuerzas especiales publicarà l'últim lliurament el 8 de juliol (la data està pendent de confirmar), en un format especial en forma de programa de ràdio amb públic en directe que s'emetrà des d'un equipament barceloní per determinar.

Més informació:

https://xrcb.cat/ca/

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades