Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Noticies

Grec familiar: primers contactes amb el món de l'escena per al públic més jove

dl. 01/07/2019 | 15:45 H

Alguns espectadors i espectadores trepitgen enguany el Grec Festival de Barcelona per primera vegada. Ens referim als nens i nenes que passen pel Festival, que tenen ara un primer contacte amb el món de l'escena i que esdevindran el públic de demà. A ells estan dedicades la desena de propostes del festival pensades per al públic familiar.

El primer espectacle per a la canalla que es veurà al Grec arriba de la mà d'una de les companyies més prestigioses de l'Estat pel que fa a les produccions familiars, Marie de Jongh Teatroa. Es titula Estrella (Izar, en basc; 3 i 4 de juliol, al Sant Andreu Teatre) i és un espectacle sense paraules protagonitzat per uns actors i actrius que llueixen unes expressives màscares. Explica una història de superació i resiliència que segur que deixarà empremta en els més petits de la casa i impressionarà els adults que els acompanyin. Al mateix escenari (del 9 a l'11 de juliol al Sant Andreu Teatre) la companyia Aracaladanza canvia de registre a Play i, després d'haver-se inspirat en mestres de la història d'art en anteriors espectacles, ara ens serveix una coreografia lúdica, divertida, lliure i, com sempre, d'una grandíssima riquesa visual.

Al Mercat de les Flors (del 9 a l'11 de juliol) la companyia de Manolo Alcántara porta a escena Déjà vu un muntatge d'aquells que s'adrecen tant als nens com als adults. Tothom queda fascinat amb un espectacle visual amb una escenografia artesanal i especialment efectiva que ens parla del contrast entre somni i realitat. Aquí tot és massa gran o massa petit, ja ho veureu.

Voleu veure un circ diferent? Doncs els dies 12 i 13 de juliol (Teatre Grec) la companyia australiana Gravity and Other Mythts us proposa Backbone, un exemple d'un circ contemporani i diferent que defensa una companyia jove, renovadora i plena d'energia.

La gran festa per a tota la família, però, no serà fins al dia 14 quan el Teatre Grec i el roserar Amargós acolliran un Grec en família que omplirà el recinte de tallers, activitats, espectacles familiars i tot d'actuacions musicals que van de la rumba de Landry el Rumbero als karaokes de Karaokes Band, passant pel folk pop dels Xiula o per la fusió de funk, reggae i electrònica dels Doctor Prats.

Dos dies més tard (16 i 17 de juliol; al Mercat de les Flors) la companyia Maduixa ens explicarà a Lù (), una història dura sobre explotació infantil però també, sobre el joc i la imaginació i el poder que tenen per ajudar-nos a fer front a les situacions més dures.

Potser en la programació d'enguany trobeu a faltar uns pallassos... Doncs tindreu una cosa millor: unes pallasses que es pregunten si els números clàssics d'aquest gènere ho són tant quan els fan... dues dones. Pepa Plana i Noël Olivé (del 18 al 21 de juliol; Escenari Joan Brossa) protagonitzen Veus que no veus, una de les grans propostes del Grec familiar.

Els contes clàssics explicats a la manera d'avui tornen al Festival amb Polzet, una proposta de Zum-Zum Teatre que, els dies 23 i 24 de juliol, al Mercat de les Flors, ens tornen a explicar la història d'un nen remenut i el seu pare. Temes actuals com l'abandonament infantil sobrevolen una funció pensada per a que la vegin junts pares, mares, fills i filles.

I el circ ocupa per una vegada... el Palau de la Música! I és que una de les companyies de circ més conegudes d'Austràlia, els Circa Contemporary Circus, presenten En Masse, la seva darrera producció, mentre sona la música de Stravinski i Schubert. També fa circ, tot i que en un registre diferent, la companyia Baró d'evel, un col·lectiu gairebé de culte que, a Falaise (del 28 al 30 de juliol al Teatre Lliure Montjuïc) torna a mostrar-nos el seu circ poètic i delicat amb l'ajuda, aquest cop, d'un cavall i alguns coloms.

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades