Barcelona cultura

Noticies

La primera visita a Barcelona de la directora Katie Mitchell, al Blog del Grec

dv. 29/06/2018 | 14:45 H

Una directora britànica que treballa intensament a Alemanya, França i als Països Baixos passa per primera vegada per Barcelona, on dirigirà l'espectacle Ombra (parla Eurídice) com a part de la programació del Grec Festival de Barcelona. Diuen que és una de les millors directores d'Europa, així que l'ocasió mereix un post del periodista i escriptor Andreu Gomila al Blog del Festival.

Mitchell porta a l'escenari del Teatre Lliure una peça de la premi Nobel de Literatura Elfriede Jelinek que recrea, des d'una perspectiva feminista, el mite d'Orfeu i Eurídice. És l'adaptació d'un clàssic. I, com explica Mitchell, “una cultura sana ha d'entomar els clàssics com si s'haguessin escrit avui dia".  No cal dir que Mitchell, que és una de les poques dones que estrenen avui als grans teatres europeus, sintonitza perfectament amb la visió de l'autora.

La directora britànica porta a escena Ombra (parla Eurídice) aplicant les tecnologies audiovisuals més noves per tal de reforçar l'expressivitat del teatre. Ho veureu en un muntatge que, com explica Mitchell, utilitza el vídeo per mostrar detalls i expressions que habitualment no es poden veure des del pati de butaques, recreant així una mena d'experiència híbrida entre el cinema i el teatre.

Pareu atenció perquè aquesta dona, a la que els crítics del seu país es refereixen sovint com "la reina d'Anglaterra", signa la que, diuen, serà una de les produccions més interessants del Grec d'enguany. Veniu-la a veure però, abans, llegiu l'entrada completa del blog en aquest enllaç.

Comparteix aquest contingut