Barcelona cultura

Noticies

La Sydney Conservatorium of Music Wind Symphony, de concert a Nou Barris

dv. 05/07/2019 | 14:00 H

Diuen que és la millor banda simfònica d'Austràlia i, en un Grec que dedica una atenció especial a les propostes artístiques que ens arriben des d'Oceania, s'afegeix a la programació del festival, amb un concert gratuït el dia 14 de juliol, a les 20 h, al pati de la seu del Districte de Nou Barris

Us parlem de la Sydney Conservatorium of Music Wind Symphony, una orquestra nascuda al Conservatori de Música de Sydney, una de les institucions que tenen un paper més destacat en la vida musical australiana i de la zona de l'Àsia-Pacífic.

Està dirigida per John Lynch, considerat un dels més hàbils directors de formacions de vent. Ha actuat arreu dels Estats Units (on va passar bona part de la seva carrera), Canadà, Europa, Amèrica del Sud, Àsia i Austràlia, incloent-hi gires de concerts a la Xina, Argentina i Europa. Al capdavant de la SCM Wind Simphony, s'ha distingit pel seu interès en les noves músiques. De fet, ha encarregat i enregistrat per a la formació obres de compositors reconeguts i d'autors emergents, algunes de les quals sonaran en el concert de Barcelona.

Capdavantera de la nova música australiana, la SCM Wind Symphony actua aquest mes de juliol a Buñol (València) en el marc de la Conferència Mundial de Bandes Simfòniques i Ensembles (WASBE) que se celebra del 10 al 13 de juliol.

A Barcelona, veureu actuar la formació en un concert gratuït i a la fresca a Nou Barris, durant el qual escoltareu composicions creades per aquesta formació de vent, com ara Rarajipari, d'Andre Nowicki (2017), Symphony d’aere, de Kirsten Milenko o Requiem for a City, de Matthew Hindson, que s'interpreta com a estrena mundial.

Això serà durant la primera part del programa, que es titula Antipodean Dreams i que estarà seguida per un repertori especialment pensat per a ser interpretat a l'aire lliure. Aquesta segona part inclou des de fragments de la música que va compondre John Williams per al film E.T. a clàssics de Gilbert and Sullivan com ara Pineapple Poll o temes del compositor basc Sebastián de Iradier com La Paloma. La interpretació tindrà la participació d'alguns intèrprets locals.

 

Diumenge 14 de juliol, a les 20 h
Pati de la Seu del Districte de Nou Barris
(Pl. Major de Nou Barris, 1)
Entrada lliure

Comparteix aquest contingut