Barcelona cultura

Noticies

L'escena asiàtica, al blog del Grec Festival de Barcelona

dv. 13/10/2017 | 11:17 H

L'última edició del Grec Festival de Barcelona es va acabar, potser ho recordeu, amb un Jordi Savall que recreava musicalment els viatges d' Ibn Battuta, conegut com el Marco Polo àrab. Fa molts segles, aquell viatger va posar rumb a l'Extrem Orient. I, en la propera edició, el festival també ho farà i ens mostrarà la manera d'entendre l'escena al continent asiàtic. Voleu anar fent boca? Doncs ja podeu llegir una entrada nova del blog del festival que signa el periodista i escriptor Andreu Gomila.
I és que, ja que la propera edició del Grec Festival de Barcelona ens acostarà al teatre, la dansa o la música de països com la Xina, Corea o el Japó, entre d'altres, el blog ens ofereix algunes claus per entendre i treure-li tot el partit als espectacles que veurem.
Així, al blog del Grec, Gomila ens parla sobre la feina i manera de fer dels professionals asiàtics de l'escena i, en concret, sobre companyies com ara el Ballet Nacional de Xina, sobre els avantguardistes artistes del Beijing Dance Theater o sobre actors fonamentals de l'escena xinesa que han sabut trobar un lligam amb la tradició occidental com Chen Shi-Zheng, entre molts d'altres.
També trobareu informació sobre companyies coreanes com la Yohangza Theatre Company, artistes japonesos com la Ninagawa Company o tradicions ancestrals com la del teatre d'ombres indonesi Wayang Kulit.
Personatges com l'escriptor indi Rabindranath Tagore, el japonès Yukio Mishima, el coreògraf tailandès Pichet Klunchun o el ballarí i coreògraf britànic d'origen bengalí Akram Khan apareixen també en una entrada del blog que s'estructura a la manera d'un de diccionari, en una vintena llarga d'entrades del màxim interès. Feu-hi un cop d'ull i comenceu a viure el Grec 2018 des d'ara mateix!

Comparteix aquest contingut