Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Notícies

Sílvia Pérez Cruz: una veu i un univers al Grec 2024 Festival de Barcelona

dt. 11/06/2024 | 15:45 H

Ja teniu les entrades a la cartera o al mòbil? El Grec 2024 comença oficialment el 26 de juny amb Circular, el concert de Sílvia Pérez Cruz (a la foto) per al qual no queda ni una entrada. I no només no hi ha entrades per al primer dia, sinó tampoc per als concerts dels dies 27 i 28 de juny. Abans de començar, ja hi ha uns quants espectacles que, com el de la cantant de Palafrugell, han exhaurit les localitats, així que afanyeu-vos a comprar les dels espectacles que no us voleu perdre. La gran festa estiuenca i barcelonina de les arts vives comença dimecres, 26 de juny i continuarà fins al diumenge, 4 d'agost.

Amb CircularSílvia Pérez Cruz fa una nova parada en una gira de concerts que, a cada ocasió, porten a l'escenari una pila d'amics, amigues i talents afins diferents. Hi ha músics i músiques, però també còmplices de Pérez Cruz procedents de les arts més diverses. Ho veurem al Grec Festival de Barcelona (i en unes setmanes més, a la clausura del Festival d'Avinyó, on farà sonar els temes del disc Toda la vida, un día) en unes nits especialíssimes durant les quals grandíssimes figures de la interpretació musical posaran els seus talents al servei de l'artista formant uns cors com no n'havíeu sentit mai.

Recordeu que, tot i que els concerts de Sílvia Pérez Cruz ja hagin exhaurit les entrades, ella és el centre d'un Univers Sílvia Pérez Cruz que porta a La Paloma els dies 1 i 3 de juliol noves veus que han treballat amb l'artista i una roda d'artistes flamencs que ha triat ella mateixa. L'Univers Sílvia Pérez Cruz continua al Jamboree, on tant podrem escoltar artistes que utilitzen llenguatges nous o són noves veus del panorama musical (dies 4 i 5 de juliol) com d'altres que porten mitja vida cantant amb l'artista, com Carme Canela i Celeste Alías.

Alguns dels còmplices artístics de Pérez Cruz (Rita Payés, al Teatre Grec el dia 17), tenen concerts propis... o muntatges teatrals com Poeta en Nueva York, una creació de Carlos Marquerie, amic i col·laborador de Pérez Cruz, que ha exhaurit les localitats al Mercat de les Flors per veure el muntatge que protagonitza el Niño de Elche.

No són els únics que han exhaurit les entrades en un Grec que ha venut totes les localitats per a dos dels espectacles, deliciosos i íntims, que presenta Xavier Bobés (El cap als núvols i Cosas que se olvidan fácilmente; dies 29 i 30 i del 29 al 7 de juliol; amb els intèrprets Marc Guillén i Francesco Sinopol al Teatre Lliure), però també per a veure La Veronal(Sonoma; dies 6 i 7 de juliol al Teatre Grec) o el cantautor Pau Vallvé (8 de juliol; Teatre Grec). El mateix us diem si pensàveu anar a veure DÄMON. El funeral de Bergman, d'Angélica Liddell, que ha venut totes les entrades, tant per a la funció del dia 20 com per a la del dia 21.

 

Encara a la venda

No us desanimeu, però, ja que molts i molt bons espectacles encara tenen entrades a la venda. Entre els que es comencen a anunciar aquesta setmana i que s'estrenaran pròximament, propostes com els espectacles ja esmentats de Xavier Bobés, als que s'afegeix Tumbalafusta (6 i 7 de juliol al Teatre Lliure Montjuïc; amb Alberto Díaz i Sergi Torrecilla, de La Ruta 40); la reflexió sobre el "colonialisme" espacial del futur que apliquen AzkonaToloza a Cuerpos celestes (del 10 al 12 de juliol; CCCB) o espectacles com les dues grans propostes que porten al Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa la creadora Cris Blanco (Pequeño cúmulos de abismos; del 4 al 7 de juliol) i Guillem Albà amb Andrea Jiménez (Tota aquesta por que ara tinc, del 18 al 28 de juliol).

Entre altres, en els pròxims dies us parlaran també sobre espectacles com El misantrop, de Molière, en versió lliure i amb molt de rap, dirigida per David Selvas o com La gran nit de Dagoll Dagom. 50 anys d’emocions, 50 anys de cançons, en la qual assistirem al comiat dels escenaris de la mítica formació cinquanta anys després.

Una versió especialíssima de Tirant lo Blanc a càrrec de Màrius Serra i Joan Arqué (Teatre Romea; del 26 de juny al 4 d'agost); Malamort, el més nou de Daniela Feixas (Sala Beckett; del 26 de juny al 28 de juliol), The second woman, amb María Hervás al Teatre Lliure Montjuïc (del 6 al 7 de juliol; vint-i-quatre hores de representació) o un gran nom del teatre europeu que arriba des de Polònia, Krzysztof Warlikowski, i la seva visió del personatge de J.M. CoetzeElizabeth Costello (al TNC; 6 i 7 de juliol) són únicament algunes de les obres que no us hauríeu de perdre de cap manera.

Si voleu gaudir dels primers espectacles del Grec Festival de Barcelona, comenceu a consultar la programació, doncs hi ha una pila de grans espectacles a punt de començar.

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades