Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Noticies

Un festival i una dotzena de maneres d’entendre el circ

dl. 17/04/2023 | 12:30 H

Les noves maneres de fer circ i les d’abans. Les trobareu totes al Grec d’enguany i, de fet, el circ de sempre i el dels nostres dies conviuen còmodament en alguns dels espectacles programats. Voleu circ de qualitat? Doncs veniu al Grec.

Tot comença en el mateix moment en què s’inauguri el festival. O, per ser més precís, en els moments en què s’inauguri, ja que el Grec s’estrena enguany per partida doble. La inauguració oficial serà el 29 de juny (del 29 de juny a l’1 de juliol) amb una nova visita a la ciutat de la prestigiosa companyia australiana Gravity and Other Myths, que aquest cop aixecarà passions posant en contacte el món de l’acrobàcia i el de la interpretació coral. A The Pulse, veureu com els i les intèrprets (la companyia de circ i el Cor de Noies de l’Orfeó Català) us parlen d’una manera nova sobre el grup i la comunitat. 

La segona inauguració del Grec serà la ciutadana, una festa oberta que us convidarà a anar al passeig de Gràcia (que està d’aniversari) amb la Gran Via de les Corts Catalanes i mirar cap amunt. I és que Rachid Ourandame ens porta el 2 de juliol (entrada lliure) l’espectacle Les Traceurs, en el qual veureu l’equilibrista Nathan Paulin passejar-se pels cels de la ciutat. No patiu, que no es farà mal.

 

Circs metafísics i ramats sonors

Un cop comenci el festival, tindreu propostes tan diferents de les que heu vist fins ara com el circ metafísic que Boris Gibé i la Cie Les Choses de Rien porten a la plaça de Margarida Xirgu. És L’absolu (del 5 al 16 de juliol), un espectacle sorprenent que fa pensar i que transcorre en una gran sitja. Els espectadors i espectadores s’han d’oblidar del pati de butaques i prendre posicions en una escala que ascendeix per l’interior de l’estructura. La mateixa plaça serà escenari de moltes activitats, algunes d’adreçades a la canalla o ideals per gaudir-les en família. Moon Ribas i Quim Girón (Animal Religion), per exemple, us convertiran en ovelles d’un ramat amb un esquellot electrònic a Ramat Simfònic (del 6 al 8 de juliol; activitat gratuïta). Us hi apunteu?

El veí Mercat de les Flors acull la proposta de circ dels nostres dies de Clara Poch Masià Lady Panda (del 10 al 12 de juliol), però també la mostra de circ europeu emergent circusnext (11 i 12 de juliol) i un nou espectacle d’uns veterans del circ català, uns escarlata en el millor moment que, el 20 i 21 de juliol, representen La grUtesca. Els dies 22 i 23, Yoann Bourgeois us sorprendrà convertint la inestabilitat en espectacle. I quin espectacle! Us sentireu cansats en acabar de veure l’exercici que han fet els i les intèrprets obligats a mantenir-se dempeus en un escenari que belluga constantment a Celui qui tombe (22 i 23 de juliol). Uns quants dies abans, però, també al Mercat (dies 20 i 21 de juliol), la companyia Circus Ronaldo us plantejarà a Sono io? una qüestió generacional explicada amb el llenguatge del circ.

També Leandro Mendoza, un gran del circ català, es pregunta per l’abisme (o només l’escletxa?) entre generacions d’artistes de circ. A Vetus Venustas (Sant Andreu Teatre; 5 i 6 de juliol) posa a treballar plegats artistes de generacions diverses. Però si voleu que us mostrin maneres imaginatives de fer circ, haureu de venir a la Fundació Joan Brossa-Centre de les Arts Lliures el 5 de juliol per conèixer la Maria Palma Borràs, que, a La veu submergida, explora com sona la veu i com es fa circ… dins de l’aigua! També és poc habitual l’espectacle, sorprenent i poètic, de Joan Català, que omple de tubs sonors la Fundació Joan MiróIdiòfona (22 i 23 de juliol).

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades