Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Presentació Grec 2022

Roda el món...
 

Després del projecte artístic que, durant cinc anys, ens ha permès donar la volta al món, ara volem "tornar al born”, o el que és el mateix, a una Barcelona que estimem, una ciutat creativa i orgullosa d’ella mateixa. En un món on la por torna a ser present, apostem per recuperar l’esperit de joc de la ciutat dels anys vuitanta, sentir i ser conscients de les coses que compartim i que ens van fer grans, per ser capaços d’imaginar un futur il·lusionant. De fet, què és la cultura sinó un conjunt de coneixements i projectes compartits?

Per això en la programació d’enguany hi ha territoris pròxims i coneguts: la dansa holandesa, el teatre alemany, el musical anglès, el fado portuguès, els cantautors catalans, l’univers de Fellini, la chanson francesa, però també allunyats en el temps i revisats des d’una mirada actual: textos del segle d’or espanyol, d’Ibsen, de Shakespeare, de Molière i de Safo, al costat de música de Mahler o Mozart. Temes per reflexionar, com la democràcia, el medi ambient, el racisme, els feixismes, les identitats sexuals, la tecnologia o els problemes fronterers a Europa, i temes que ens fan profundament humans, com la poesia, el riure, la il·lusió, la confiança o l’amor. També hi ha una molt àmplia representació de les arts vives a Barcelona, creacions de gèneres que es barregen; una fotografia del que és la ciutat avui.

Diversos espectacles ens fan adonar que vivim en un món connectat, som on som i tot ens afecta, des de les arrels de la nostra cultura mediterrània que parteix, en el passat, del partenó d’Atenes, fins a l’accident recent de Germanwings, la gestió de la pandèmia o l’obediència cega al poder; som una torre de Babel, però tenim a l’abast la bellesa en el cant de l’escolania de Montserrat o els paisatges del delta de l’Ebre. Som a Europa però ens enriquim amb la veu i la mirada d’artistes de tots els continents. L’art fa això, ens ajuda i fa més àmplia la nostra mirada al món.

Tota aquesta diversitat forma part de la natura humana, i amb això hem de construir el nostre paradís possible. Us hem preparat un festival sobretot per gaudir, i invocant Elpis, l’esperit de l’esperança (la que es va quedar dins la capsa de Pandora); l’única cosa que us demanem és curiositat.

Que torni el faune de les nits d’estiu i que comenci el Grec!

Francesc Casadesús
Director
GREC Festival de Barcelona

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades