Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Presentació

Un viatge interior cap a l’essència de les arts escèniques i del talent Barcelona

Després d’un viatge, engegat el 2017, que l’ha portat per tots els continents fins a retornar a casa el 2023, la programació del Grec d’enguany és el reflex d’un viatge cap a l’interior. La 48a edició del festival d’estiu de Barcelona, que tancarà l’etapa de Cesc Casadesús com a director, referma valors i es planteja buscar l’essència del festival, de les arts escèniques, del talent Barcelona. Una introspecció que li permet retre homenatge també als mestres o recórrer la història del teatre. Però sobretot li permet celebrar les amistats artístiques i les aliances teixides al llarg d’aquests vuit anys i que han fet créixer els artistes, el festival i, amb ell, la ciutat.

Entre les propostes hi ha grans noms de l’escena internacional, imprescindibles del teatre, la dansa o el circ que fan parada a Barcelona dins del festival Grec. Una tria de mestres que són referents i inspiració en les seves disciplines. Lola Arias, Angélica Liddell, Christiane Jatahy, Jan Lauwers, Krzysztof Warlikowski, William Forsythe, Johan le Guilhem o Hofesh Schechter portaran els seus projectes al Teatre Lliure, el Mercat de les Flors o el Teatre Nacional de Catalunya.

Però a la programació d’enguany també tenen un pes important els artistes i companyies que fan marca Barcelona i que l’expandeixen arreu. Artistes amb una gran complicitat amb el Grec, que van començar a tenir-hi presència fa uns anys a sales petites de la ciutat, que han anat creixent de la mà del festival i que ara es poden veure a escenaris més grans com el Teatre Grec, el més simbòlic, on enguany de manera volguda només hi actuarà talent local amb més dies i més entrades a la venda que l’any passat. Una d’aquestes artistes amb les que el festival ha forjat una gran complicitat, Silvia Pérez Cruz, protagonitzarà la inauguració d’aquesta edició amb el projecte Circular, basat en el seu últim disc, Toda la vida, un dia. Seran tres dies en els què Pérez Cruz pujarà a l’escenari del Teatre Grec en un concert únic envoltada d’amics que ha trobat durant la seva trajectòria i que l’han fet créixer com a artista: Natalia Lafourcade, Carmen Linares, Rocío Molina, Andrés Corchero, Pepe Habichuela, Rita Payés, Judit Neddermann o Salvador Sobral, entre d’altres. El programa no serà igual cada dia i molts d’aquests artistes expandiran aquest univers durant les següents setmanes amb concerts i espectacles a diferents sales de la ciutat.

La programació, amb una forta presència de directores internacionals de teatre, s’estén enguany al llarg de sis setmanes d’estiu. Del 26 de juny al 4 d’agost, el festival s’escampa per una cinquantena d’espais de Barcelona amb 81 espectacles i més de 50 activitats paral·leles.


Tota la informació es pot trobar a:

Compra d'entrades