14.246 atletes encenen l'esperit

22/04/2018 14:09 h

Institut Barcelona Esports

 Aquesta matinal, 14.246 ciutadans i ciutadanes de Barcelona, han viscut de primera mà una de les curses més multitudinàries i esperades pels atletes. Els ciutadans, amb la companyia bombers, han sortit als carrers de Barcelona per gaudir de la festa esportiva d’aquest certamen tan especial.

Bombers i ciutadans units per la causa

Des de 1999, any rere any, els bombers de Barcelona han celebrat una gran festa de l’esport acompanyats de milers de ciutadans recorrent els principals carrers de la nostra ciutat. En aquesta ocasió, la celebració del 20è aniversari ha estat l’excusa perfecte per commemorar aquesta comunió entre els ciutadans i el cos de bombers i, per aquest motiu, hem viscut una jornada esportiva multitudinària.

Una festa esportiva

Amb motiu de la 20a edició de la cursa, més de 14.000 persones han gaudit del recorregut original del certamen, més circular. Gràcies a l’ACE, l’Agrupació Cultura i Esportiva de Bombers, aquesta edició ha registrat 336 bombers. D’aquests, 194 eren del cos de Bombers de Barcelona i 57, han fet el trajecte amb l’equipament complet sumant així un pes addicional de 20kg. Tanmateix, com és habitual darrerament, les dones han tornat a ser molt protagonistes ja que un 36% de la participació (5.103) ha estat femenina.

Una sortida d’autoritats

En aquesta edició tan especial, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha realitzat el tret de sortida de la cursa acompanyada de Marta Carranza, Comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona.

Un podi català

En categoria masculina, el vencedor ha estat l’atleta català Marc Alcalá, corredor del F.C. Barcelona. Aquest, ha registrat la seva millor marca amb un temps de 29:29 minuts. Tanmateix, Marta Galimany, atleta del mateix club, s’ha erigit com els vencedora d’aquesta festa esportiva celebrada a la ciutat en categoria femenina amb un temps de 33:54 minuts.

Etiquetes associades a la notícia