56 empreses turístiques de Barcelona reben la distinció Biosphere en sostenibilitat del turisme

27/05/2020 16:07 h

Ajuntament de Barcelona

Un total de 56 empreses turístiques de la ciutat de Barcelona han obtingut aquest dimecres, dia 27 de maig, la distinció Biosphere, amb un acte de reconeixement a la seva adhesió al Compromís amb la Sostenibilitat Turística de la ciutat. L’acte ha comptat amb la participació del regidor de Turisme i Indústries creatives, Xavier Marcé, el president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, i la vicepresidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mónica Roca.

El Compromís per a la Sostenibilitat Turística Barcelona Biosphere (CSTBB) reconeix aquells operadors turístics que aposten per una gestió responsable i respectuosa amb el medi ambient, la cultura, les condicions laborals, l’equitat de gènere i el retorn social i econòmic. El procés d’implantació per a l’adhesió al CSTBB es realitza sota el paraigües de la marca Biosphere, atesa la condició de Barcelona de destinació certificada, i per tant, amb capacitat per impulsar el distintiu Compromís (Committed Entity).

El regidor de Turisme i Indústries creatives, Xavier Marcé, ha destacat el compromís de les empreses en un moment “que exigeix que la gestió turística hi estigui implicada al més alt nivell” i ha agraït la implicació de les entitats participants “per intentar fer una lectura en la línia de l’oportunitat de valorar encara més el pes específic que ha de tenir la sostenibilitat en l’activitat turística”. Marcé ha posat en valor l’esforç de les empreses distingides i ha dit que “la sostenibilitat i la implicació en la gestió responsable i respextuosa amb el medi ambient, les condicions laborals, l’equitat de gènere i la cultura és el camí que vol prendre el turisme en aquesta ciutat”.

Per al president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, “aquest és un àmbit en què a partir d’ara ja no serà de voluntarisme, sinó que ens hi haurem d’abocar tots plegats per excel·lir i ser referents en turisme”. “Amb aquesta crisi, tenim la oportunitat de guanyar el relat del turisme i sortir-ne reforçats si anem a buscar un turisme responsable, de valor afegit. En promoció i màrqueting treballarem per un turisme de qualitat, però, també des del sector haurem d’avançar en aquesta direcció per reduir les externalitats negatives perquè aquest turisme repercuteixi positivament en un model sostenible i sostingut”.

Les empreses distingides avui són les següents: AB Grupo de Azafatas, Aethnic, Albadalejo AV Solutions, Apartments Barcelona YouStylish.com, Autocares canals, Autocares Congosto, B de Barcelona, B Hotel, Babyboo, Bardet, Bicis en Ruta – Biking through Spain, Bodegues Sumarroca, Cap a Mar, Centre Europeu de Barcelona, Circuit de Barcelona- Catalunya, Cloud5 Barcelona, El Tianguis, Factor 3 Events, Gallery Hotel, Grupo RIC, Hotel 1898, Hotel Arc La Rambla, Hotel Arts, Hotel Barcelona 1882, Hotel Barcelona Universal, Hotel Europark, Hotel Granvia, Hotel Jazz, Hotel Paral.lel, Hotel Rec Barcelona,Hotel Soho Barcelona, Hotels & Human Group, Jam Hostel Barcelona, Kiribatis, MercaStay, Midtown Apartments, Oceanogami, Open Print, Park Güell, Restaurant La Font de Prades, Restaurant Moka, Servicios de Alquiler Inclusivo, Seventy Barcelona, Sondevela, Tarannà – Viatges amb sentit, The Corner Hotel, This is med, Toni Pons Argentería, Toni Pons Boters, Toni Pons Ferran, Travel Advisors Guild, Twentytú Hi Tech Hostel, U232 Hotel, Unit Elements, Vanwoow i Viatges Tuareg.

L’objectiu de millora contínua que impulsen les empreses i serveis turístics s’assoleix amb la correcta implantació dels Manuals de Bones Pràctiques, i la definició i consecució d’un Pla de Millora obligatori anual, que ha d’incloure com a mínim tres millores en matèria de sostenibilitat.

 

Un 93% d’empreses segueixen treballant per la distinció Biosphere 

Una enquesta realitzada per analitzar l’impacte del Coronavirus a les entitats vinculades al Compromís per a la Sostenibilitat Turística Barcelona Biosphere mostra que la crisi derivada del Covid-19 ha causat una aturada o fre important en l’activitat del sector: el 68% de les entitats participants havia realitzat un ERTO, i un 71% havia aturat les activitats completament.

Tot i així, de les entitats que han donat resposta al qüestionari, el 69% ha manifestat la seva voluntat de continuar amb l’adhesió i un 24% diuen tenir la intenció d’accelerar el procés, tenint un volum total de respostes afirmatives en relació a la seva continuïtat al Compromís del 93%.