L’Estratègia compartida de Salut Sexual i Reproductiva de Barcelona, a Nacions Unides

22/03/2017 10:13 h

barcelona.cat

El passat 22 de març, una delegació de l’Ajuntament de Barcelona conjuntament amb representants de la societat civil organitzada, van participar a la 61 Comissió Jurídica i Social de la Dona (CSW61) convocada anualment per Nacions Unides  a la seva seu a Nova York.

La CSW és un òrgan mundial de formulació de polítiques dedicat exclusivament a la promoció de la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones.

Aquest any, el 61è període de sessions de la Comissió, té com a tema prioritari: L’apoderament econòmic de les dones en el món canviant del treball.

L’Ajuntament de Barcelona hi va ser present a través del Comissionat de Salut , la direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional , a més de les entitats: Creación Positiva i l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears que han treballat generant espais de coproducció sobre els Drets Sexuals i Reproductius en el projecte de “l’Agenda Global i l’Agenda de Catalunya i Barcelona que es va posar en marxa el 2014”.

L’objectiu de la participació va ser donar a conèixer l’Estratègia compartida de salut sexual i reproductiva de la ciutat i els seus resultats com una bona pràctica per l’aplicació dels drets sexuals de la ciutadania en els marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 (ODS) a nivell local.

És una oportunitat única d’intervenir dintre de la seu de Nacions Unides per presentar aquesta experiència de treball en xarxa i compartir-la amb el món, com una bona pràctica singular amb resultats satisfactoris.