L’Escola Emili Juncadella celebra 75 anys

03/02/2015 08:00 h

Sant Andreu TV

L’Escola Emili Juncadella, de Navas, celebra aquest curs escolar 75 anys. De fet, el primer document de l’escola, una acta del primer claustre de professorat, data de l’octubre del 1939. A més, tot i que la direcció del centre no en té constància documental, es creu que durant la Segona República ja funcionava com a centre educatiu amb el nom de Pi i Margall. L’equipament, situat sempre en el mateix emplaçament, està molt arrelat al barri a causa de la llarga tradició educativa.

El centre, ubicat a la confluència dels carrers de Juan de Garay i de Trinxant, ha anat variant de tipus d’estudis i d’alumnat al llarg d’aquests anys. Mentre que al principi era una escola només per a nens i havia arribat a oferir formació professional, avui en dia imparteix educació infantil i primària. Nou grups, és a dir, 225 alumnes, i 18 professors conformen aquesta comunitat educativa.

Escola propera a les famílies

El fet de ser una escola d’una sola línia permet la proximitat amb les famílies. Segons l’equip directiu de l’Escola Emili Juncadella, aquest és un tret diferenciador del centre que s’ha mantingut aquests 75 anys. L’equip docent manté un contacte directe i proper amb els alumnes i els pares. Per aquest motiu, diuen, molts pares són exalumnes de l’escola.

Actes de celebració

La commemoració de l’aniversari va començar l’octubre del 2014 amb un acte institucional, i per a aquest curs han preparat diverses activitats. Per exemple, el 10 de febrer tenen prevista una conferència de l’escriptor i dramaturg Jordi Coca, que és exalumne del centre. També s’ha programat una xerrada amb el cantautor Miquel Pujadó i una classe d’exhibició de zumba al carrer.

Més informació:

Web de l’Escola Emili Juncadella