8 de Març, Dia Internacional de les Dones

Durant tot el mes de març les entitats, associacions i casals de Gràcia organitzen una extensa llista d'activitats amb perspectiva de gènere amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

04/03/2019 20:28 h

Districte Gràcia

Durant tot el mes de març les entitats, associacions i casals de Gràcia organitzen una extensa llista d’activitats amb perspectiva de gènere amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

Aquest mes, Barcelona es mobilitza per denunciar el sexisme i la desigualtat de drets i oportunitats entre homes i dones.

És per això que es convida a la ciutadania a participar a les activitats que s’han preparat des de les múltiples associacions, casals i entitats dels barris amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que se celebra el dia 8 de març.

Gràcia, l’acte central es farà a la pl. de les Dones del 36, el dissabte 9 de març a les 12.00 h. amb la lectura del manifest. A continuació es farà un recorregut literari per recuperar la memòria històrica de personatges de novel·la i de la vida real que parlen sobre la lluita de la dona per transformar la societat. El recorregut passarà per: plaça de la Virreina, plaça del Diamant, Teatre Lliure i plaça de la Vila de Gràcia.

A banda, hi ha moltes altres activitats per a totes les edats organitzades per centres cívics, casals, biblioteques i altres equipaments i programades per a tot el mes de març. La programació inclou tallers, xerrades, música, exposicions, cinema, calçotada, actuacions, etc. Destaquen, per exemple, les 13enes Jornades Feministes del Coll amb el cicle aDona’t que enguany està dedicat a les Dones de Pes de la història.

Convocada una vaga laboral feminista

Barcelona s’uneix a la vaga laboral feminista convocada per la Comissió 8M per al 8 de març. El mateix 8 de març el Consell de les Dones de Gràcia ha organitzat una concentració de suport a la pl. Vila.

Podeu consultar el programa de les activitats del Dia de les Dones en aquest enllaç.