80 anys de la Guerra Civil: homenatge a la Barcelona que va lluitar per la pau

11/07/2016 14:30 h

Districte Sarrià-Sant Gervasi

Els dies 18 i 19 de juliol, coincidint amb l’inici de la Guerra Civil, del qual es compleixen 80 anys, es van celebrar un conjunt d’actes d’homenatge a la ciutat. Aquesta commemoració ha de servir per recordar i homenatjar les persones que van defensar la Barcelona popular i igualitària, els drets socials i nacionals assolits i els valors universals de la pau, la democràcia i la llibertat.

L’Ajuntament de Barcelona, a través del Comissionat de Programes de Memòria, va organitzar per al dilluns 18 de juliol un acte unitari i simultani a tots els districtes de la ciutat. Es va fer una lectura de l’Oda a Barcelona, de Pere Quart, i la interpretació de l’Oda a l’alegria, de Ludwig van Beethoven. Al Districte de Sarrià- Sant Gervasi, la commemoració es va fer a la plaça del Consell de la Vila.

De manera paral·lela, va tenir lloc l’acte institucional al Palau de la Música que va ser el tret de sortida a les commemoracions que es preveuen fer al llarg de l’any. L’acte, organitzat per la Generalitat de Catalunya i que porta per títol L’últim assaig, és un homenatge a les persones que van patir els efectes de la guerra, l’exili i la repressió franquista. Alhora és una ocasió per donar a conèixer a les generacions més joves els estralls que provoca un conflicte bèl·lic com aquest.

Finalment, des del dimarts 19 de juliol estan penjades una sèrie de pancartes als deu districtes de Barcelona, que s’hi mantindran durant deu dies.

Podeu seguir tota l’actualitat d’aquestes celebracions a través de l’etiqueta #bcn1936

Dilluns, 18 de juliol, a les 19.30 h

Lectura de l’Oda a Barcelona, de Pere Quart i interpretació de l’Oda a l’alegria, de Ludwig van Beethoven, a les 19.30 h

A la plaça del Consell de la Vila