“A casa, no convidis el foc”, la nova campanya dels Bombers de Barcelona

Els Bombers de Barcelona han posat en marxa la campanya “A casa, no convidis el foc”, una eina de prevenció amb la qual volen conscienciar la ciutadania sobre la importància d’anticipar-se a situacions de risc que puguin derivar en incendis domèstics. La prevenció és fonamental i especialment necessària durant els mesos d’hivern, període en què es produeixen més incendis en habitatges.

02/12/2022 12:55 h

Ajuntament de Barcelona

La campanya es dirigeix especialment a les persones grans que viuen soles i també a les persones amb diversitat funcional. Per això, els Bombers de Barcelona han establert una coordinació directa amb la Regidoria d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat per incrementar la seguretat d’aquests col·lectius, més vulnerables en matèria d’incendis.

“A casa, no convidis el foc” també vol conscienciar sobre la rellevància d’instal·lar detectors de fum a casa, un dispositiu de preu assequible que no requereix cap tipus d’obra, que pot salvar vides gràcies a l’avís acústic que emet quan detecta fum i que facilita que es puguin avisar ràpidament els Bombers perquè hi intervinguin.

Per incidir en tots aquests missatges, els Bombers de Barcelona divulgaran consells de prevenció a través de xerrades i de les xarxes socials, i facilitaran material divulgatiu amb informació bàsica per reduir al màxim les situacions de risc d’incendi a casa.

Des de principis d’any, els Bombers de Barcelona han realitzat un total de 19.115 intervencions en salvaments, incendis o explosions, assistències tècniques i tasques de prevenció operativa, 1.094 de les quals han estat incendis en habitatges.

Guia d’indicadors de pobresa energètica

Des del març del 2017, els Bombers de Barcelona treballen amb una guia d’indicadors per detectar casos de pobresa energètica un cop han accedit a un habitatge; aquests indicadors queden inclosos als informes que realitzen de tots els serveis. Es tracta, per exemple, de la presència de fogonets a la cuina en un edifici amb subministrament de gas, l’acumulació de garrafes d’aigua del carrer, la presència d’espelmes o làmpades sense bombetes, o bé l’existència de goteres i humitats. Aquest any, fins al 21 de novembre, els Bombers de Barcelona han derivat 440 casos de pobresa energètica als Serveis Socials.

Nova autoescala articulada

Els Bombers de Barcelona han incorporat un vehicle de salvament a la seva flota: una autoescala articulada de 32 metres destinada al rescat en altura, que s’afegeix als 16 vehicles nous que s’han anat adquirint des del 2019 amb l’objectiu d’oferir un bon servei a la ciutadania.

L’any vinent es preveu que s’hi incorporin 5 vehicles més: una ambulància bariàtrica (preparada per a l’assistència de persones amb obesitat mòrbida), una ambulància quatre per quatre i 3 vehicles de comandament híbrids endollables.

Etiquetes associades a la notícia