A punt el dispositiu municipal per a Sant Joan

En la primera revetlla sense restriccions sanitàries des de l’inici de la pandèmia de la covid-19, el 2020, l’Ajuntament de Barcelona posa en marxa un dispositiu especial de seguretat, mobilitat i neteja per a la nit més curta de l’any. Enguany les platges es començaran a desallotjar a les sis del matí i el metro i el tramvia circularan tota la nit. La Guàrdia Urbana reforça els equips policials per incrementar l’atenció a les platges, zones forestals i punts de la ciutat on pugui haver aglomeracions i el cos de Bombers activa un dispositiu preventiu a la zona forestal de Collserola i Montjuïc.

20/06/2022 15:00 h

Ajuntament de Barcelona

 

Dispositiu especial de la Guàrdia Urbana i del cos de Bombers de Barcelona

La Guàrdia Urbana incrementarà l’atenció als punts de la ciutat on es puguin produir aglomeracions de persones i a les zones més pròximes al parc de Collserola. Establiran controls preventius d’alcoholèmia i drogues en diversos punts de Barcelona. A les platges, el cos policial canalitzarà els fluxos d’entrada a la platja pels extrems. I, de manera coordinada amb els Mossos d’Esquadra, a partir de les 6.00 hores de divendres, 24 de juny, començarà el desallotjament de les platges perquè els serveis de neteja hi puguin treballar per deixar-les a punt per als banyistes.

A més, un equip de vuit persones treballarà durant la revetlla per detectar i prevenir conductes incíviques relacionades amb el consum d’alcohol i altres substàncies i amb la generació de residus.

Els dies abans de la revetlla el cos de Bombers de Barcelona de la ciutat ha inspeccionat els locals de venda de petards i les 133 casetes de pirotècnia per assegurar que compleixen les mesures de seguretat. També s’han validat cinc fogueres grans: tres a l’Eixample, una a Sant Andreu i una altra a Sant Martí.

Durant la nit de la revetlla els Bombers intensificaran la presència a la zona forestal per evitar-hi focs. La Guàrdia Urbana reforçarà la presència d’agents als espais on tinguin lloc revetlles, a les zones de gran afluència de persones, a les platges i al centre de la ciutat i vigilarà els punts autoritzats de venda d’articles pirotècnics.

Tant la Guàrdia Urbana com el cos de Bombers activaran el servei de drons per poder donar una resposta més ràpida i eficaç en cas d’emergència.

A la platja, cap residu

Per minimitzar els efectes de la revetlla a les deu platges de Barcelona, els serveis de neteja municipal hi desplegaran un dispositiu extraordinari que començarà a les 6.00 hores del dia 24 de juny, amb un total de 336 operaris i 80 equips, que se sumaran a l’equip ordinari de neteja del servei al litoral marítim. La nit de Sant Joan s’instal·laran a les platges 2.685 papereres de cartró com a reforç de les papereres existents, 124 contenidors addicionals i 19 banyeres per a residus, 11 per a envasos i 8 per a la resta. Aquest dispositiu permetrà tenir les platges a punt per als banyistes i els visitants a primera hora del matí.

Punt lila a les platges

Hi haurà un punt lila fix a l’edifici de la Direcció de Platges, a l’espigó del Bogatell, i cinc parelles itinerants que faran un servei de sensibilització, prevenció i atenció a les violències masclistes i LGTBI-fòbiques. Estarà en funcionament des de les 22.00 hores de dijous, 23 de juny, fins a les 3.00 hores de divendres, 24 de juny.

Transport públic obert tota la nit

Durant la revetlla de Sant Joan la xarxa de transport públic assegurarà la mobilitat nocturna a la ciutat reforçant i ampliant els serveis:

  • Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) oferirà el servei de metro durant tota la nit. Els trens circularan sense interrupció des de les cinc de la matinada de dimecres, 22 de juny, fins a les dues de la matinada del dia 25 (45 hores de funcionament ininterromput). La línia 4 (platges), reforçarà el servei amb freqüències de pas de fins a 8 minuts. Per a més informació, podeu consultar l’estat del servei al web de TMB.
  • El Tram oferirà servei ininterromput durant la nit: les línies del Trambaix i del Trambesòs tindran tramvies circulant des de les cinc de la matinada de dijous, 23 de juny, fins a les dues de la matinada de dissabte, 25 de juny (45 hores de funcionament ininterromput).
  • Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) donarà servei fins a les dues de la matinada de divendres. El servei de divendres començarà a les cinc del matí. Podeu consultar-ne els horaris i trajectes a FGC.cat.
  • Rodalies de Catalunya – Renfe reforçarà la capacitat dels trens que enllacen Barcelona amb les poblacions costaneres del Garraf i el Maresme. Podeu consultar-ne els horaris a gencat.cat.

Etiquetes associades a la notícia