Acaba el procés participatiu per repensar el 22@

Un any i mig després que es posés en marxa el procés participatiu "Repensem el 22@", se n’ha celebrat la culminació, amb una jornada en què s’han posat en comú totes les propostes recollides i s’han definit conjuntament les mesures de més consens i prioritàries per plantejar-ne la viabilitat tècnica.

26/05/2018 15:45 h

Ajuntament de Barcelona

Els resultats del procés participatiu volen esdevenir un instrument d’anàlisi i de proposta sobre els actuals reptes als quals s’enfronten els barris del Poblenou i el Besòs i el Maresme, on s’ubica el Pla 22@.

En la jornada final s’ha presentat públicament la diagnosi de les 35 necessitats i problemàtiques detectades als barris del 22@, així com 45 propostes ciutadanes sorgides del procés, que aborden els àmbits de l’habitatge, el comerç, els equipaments, el patrimoni, l’espai públic, la mobilitat i l’economia en oficines i naus.

Aquestes propostes persegueixen la creació d’un model urbà que ajudi a crear vida de barri i també la promoció d’habitatges públics de lloguer i sociald’equipaments públics diversos o l’afavoriment del comerç de proximitat, entre moltes altres propostes.

Un procés cuinat a foc lent

El procés participatiu “Repensem el 22@” es va iniciar el mes d’octubre del 2017. Després d’una primera etapa informativa, entre els mesos de gener i febrer es van recollir les necessitats i les problemàtiques del 22@ en la fase de diagnosi ciutadana. Per fer-ho possible, es van dur a terme 809 enquestes ciutadanes i quatre recorreguts amb perspectiva de gènere.

Un cop detectats els reptes socials, urbanístics i econòmics, entre els mesos de març i abril es van dur a terme una sèrie de debats propositius. Concretament, es van realitzar catorze sessions per a col·lectius i agents socials del territori, i dos més oberts al veïnat.

En total hi han participat més de mil persones, tant de manera presencial com digital, mitjançant la plataforma decidim.barcelona.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades