Minimitzem el soroll nocturn a les zones d’oci

L’Ajuntament de Barcelona i 26 locals d’oci nocturn del triangle comprès entre l’avinguda del Paral·lel i els carrers Nou de la Rambla i de Vilà i Vilà han signat un acord de col·laboració per preservar la convivència a la zona. Fins al 28 d’octubre, dos col·laboradors cívics hi treballaran de manera itinerant les nits i matinades dels divendres, dissabtes i diumenges. Els locals assumeixen el cost d’aquestes dues contractacions, un home i una dona que rebran de l’Ajuntament tota la formació i informació necessàries per dur a terme la seva tasca.

05/06/2018 17:45 h

Ajuntament de Barcelona

La figura d’aquests col·laboradors cívics és diferent de la dels agents cívics perquè no té capacitat sancionadora. Bàsicament, aquest equip treballarà durant les nits i les matinades dels divendres, dissabtes i diumenges, des de les 24.00 fins a les 7.00 hores, durant el període del 8 de juny al 28 d’octubre, fent una tasca específica de detecció de conductes incíviques davant dels locals de la zona; comunicaran als serveis de seguretat privada i cossos policials les situacions d’incivisme que es puguin produir, i faran accions de sensibilització i d’informació de les normatives municipals. Aquesta tasca la duran a terme en català, castellà i anglès.

L’Ajuntament cedirà als locals signants de l’acord un exhibidor lluminós al carrer que ajudi a sensibilitzar sobre el soroll a la via pública. També se’ls facilitarà la neteja de les persianes amb pintura antigrafit i s’intensificarà l‘actuació dels serveis de neteja municipals a la zona, als punts i en els horaris amb més afluència de persones. La Guàrdia Urbana s’encarregarà de minimitzar els efectes de la venda ambulant a la via pública.

Els locals d’oci nocturn que participen en l’acord són les 4 discoteques de la zona (Sala Apolo, Plataforma, Brisas Deluxe i Laut) i 22 locals d’oci i de restauració, així com les seves terrasses (els que en tenen): Loco Loco Paralelo, Victoria Kebab 2, Cerveceria Pepe, Pizza Torras, Bar La Bota, A la Turca, Electropikal, Rufián, Stereo, Black Velvet, els 3 locals de Can Eusebio, Frankfurt Jazzband, Marco Polo, Leonés 2, 128, Vila Vila, Cantonada, Barahona Tropical, Abirradero i Porto Colón.

Iniciatives contra el soroll a la resta de Sants-Montjuïc

El Districte de Sants-Montjuïc impulsa altres accions en diferents punts del districte on es concentren queixes veïnals derivades de l’incivisme i del soroll, sobretot a la primavera i l’estiu, quan s’intensifica l’ús de l’espai públic. A través del Pla d’ocupació de Barcelona Activa, s’han incorporat 12 agents cívics a Sants-Montjuïc i l’Eixample, que faran rondes pels principals parcs i jardins de la muntanya de Montjuïc. Aquest dispositiu té el calendari d’actuació següent:

• Del 15/03/2018 al 31/03/2018, de 10.30 a 18.00 hores.
• De l’1/04/2018 al 31/10/2018, de 13.30 a 20.00 hores.
• De l’1/11/2018 al 15/12/2018, de 10.30 a 18.00 hores.

A més, en punts concrets del Poble-sec, d’Hostafrancs i de Sants on es concentren més queixes veïnals, hi ha un dispositiu de vigilància de la Guàrdia Urbana entre les 22.00 i les 3.00 hores. Com l’any passat, enguany hi haurà fins a 14 agents cívics a l’entorn de les fonts de Montjuïc per millorar el flux a les passarel·les i als accessos a les fonts. A la plaça d’Osca i als jardins de la Rambla de Sants es manté la tasca de dos informadors de la Campanya per a la reducció de soroll d’ecologia urbana, de juny a octubre, els dijous, els divendres i els dissabtes de 23.00 a 4.00 hores.

El pressupost destinat a tots aquests dispositius és de 270.767 euros.