Acord amb la Sareb: 68 lloguers socials per a famílies vulnerables

L’Ajuntament ha arribat a un acord amb la Societat Gestora d’Actius (Sareb) per regularitzar la situació de 68 famílies vulnerables que havien ocupat prèviament habitatges de la seva propietat. Les famílies, que ja es trobaven en processos de desnonament, tindran un contracte de lloguer social d’entre el 12% i el 30% dels seus ingressos.

04/11/2022 10:00 h

Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament ha arribat amb un acord amb la Sareb per no desnonar les famílies vulnerables que ocupaven els seus pisos. La majoria d’aquestes unitats familiars són llars amb infants, la majoria encapçalades per dones i en situacions laborals precàries.

L’acord no es limita només a aquestes 68 famílies, sinó que s’està fent el seguiment de 300 famílies en procés de desnonament que es troben en pisos d’aquesta entitat, i inclou també el compromís de no desnonar famílies en situació de vulnerabilitat.

Descens en les ocupacions a Barcelona

A l’informe “Dades de l’evolució de les ocupacions a la ciutat de Barcelona 2019-2022”, publicat recentment, es feia palesa la disminució del 17% d’ocupacions a la ciutat de Barcelona entre el tercer trimestre del 2019 i el tercer trimestre del 2022. Aquesta disminució va lligada a la inversió en polítiques d’habitatge com l’ampliació del parc públic de lloguer amb 11.500 habitatges, la mediació a través de la Unitat Antidesnonaments de Barcelona en més de 14.000 desnonaments o els ajuts per cobrir deutes de lloguer a petits propietaris.

Més informació