Acord amb l’Estat per allotjar 50 persones migrades provinents de Canàries

Durant l’any 2020 les costes de les illes Canàries han vist arribar més de 15.500 persones migrades a bord d’embarcacions precàries com pateres i ‘cayucos’. Aquest fet està provocant a l’arxipèlag una crisi humanitària. Davant d’aquesta situació, el consistori ha acordat amb l’Estat oferir un equipament municipal per a cinquanta persones migrades provinents de Canàries.

01/12/2020 15:23 h

Ajuntament de Barcelona

La cinquantena de persones que es traslladaran a la ciutat, amb un perfil d’especial vulnerabilitat, ocuparan tot un equipament municipal d’acollida, segons marquen les mesures sanitàries de restricció d’aforament per la covid-19.

Al moment de l’arribada, professionals d’atenció social prendran les dades bàsiques de les persones, realitzaran una primera atenció per tal de cobrir-ne les necessitats bàsiques immediates, com ara d’alimentació, hidratació i atenció mèdica i psicològica, i faran una detecció de necessitats a mitjà termini.

Així es podrà avaluar l’estat psicològic i emocional d’aquestes persones, l’estat social, per detectar possibles situacions de violència, o l’estat de salut, entre d’altres. A més, es buscarà identificar les persones que requereixin un seguiment proactiu i especialitzat i, si és el cas, tramitar-los la sol·licitud d’asil.

El consistori s’ocuparà de proporcionar la infraestructura per a l’allotjament i l’Estat cobrirà les despeses associades d’atenció social, que gestionarà l’entitat Accem.

Barcelona, ciutat d’acollida

No és la primera vegada que la ciutat es posa a disposició de l’Estat per col·laborar en l’acollida de persones migrades. Al mes de setembre, després que un incendi destruís el campament de persones refugiades de Mória, a Grècia, es va oferir un equipament municipal per reubicar 55 persones.

Etiquetes associades a la notícia