Acord per abordar la pobresa energètica

Gran acord amb la Generalitat de Catalunya, altres administracions locals i el tercer sector per presentar una proposta de conveni a les empreses subministradores de gas i electricitat per abordar la pobresa energètica. La proposta de conveni estableix que les empreses subministradores financin el 60% de la despesa de pobresa energètica i assumeixin el 100% del deute acumulat per les famílies amb una situació de vulnerabilitat acreditada pels serveis socials fins a la data de la signatura del conveni.

18/12/2019 18:01 h

Ajuntament de Barcelona

La Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Taula del Tercer Sector Social i l’Aliança contra la Pobresa Energètica han presentat una proposta de conveni que el Govern de la Generalitat plantejarà a les empreses subministradores d’energia i gas per atendre les famílies vulnerables.

El text acordat estableix que les companyies subministradores assumeixin el cent per cent del deute acumulat de les famílies acreditades com a vulnerables pels serveis socials fins a la signatura del conveni.

La proposta també inclou que les empreses elèctriques i de gas col·laborin amb les administracions per fer-se càrrec de les despeses derivades de la pobresa energètica. Això es farà mitjançant un fons d’atenció solidària que crearà la Generalitat i que haurà d’estar finançat com a mínim en un 60% per les companyies subministradores i en un 40% per les administracions públiques, per tal de dotar de recursos econòmics les administracions locals per als ajuts a les llars i les famílies vulnerables.

La Generalitat també constituirà un òrgan gestor que centralitzarà la comunicació amb les empreses subministradores i coordinarà els ajuts a les persones acreditades com a vulnerables que estableix la Llei 24/2015, amb la cooperació i la participació dels ens locals.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades