Acord per al trasllat del Barça a l’Estadi Olímpic per a la temporada 2023-2024

El primer equip del FC Barcelona jugarà a l’Estadi Olímpic Lluís Companys la temporada 2023-2024. L’Ajuntament, a través de l’empresa Barcelona de Serveis Municipals (BSM), gestora de la instal·lació, i el club blaugrana han tancat l’acord que permetrà que en faci ús mentre es remodela el Camp Nou.

21/06/2022 15:44 h

Ajuntament de Barcelona

El trasllat del Barça a l’Estadi Olímpic serà entre l’agost del 2023 i el maig del 2024. La cessió serà per als dies de partit del primer equip masculí i per a les preparacions prèvies i posteriors a les jornades. El club també podrà fer servir l’estadi de manera puntual per a entrenaments i altres esdeveniments esportius, així com per a l’equip femení, segons les necessitats.

La cessió d’ús acordada inclou des del terreny de joc i les graderies fins a altres espais auxiliars, com la grada de premsa, els vestidors i les zones d’aparcament interior, entre d’altres. Els serveis tècnics del Barça estan valorant altres adequacions de les instal·lacions, que assumirà el club.

L’aforament de l’estadi serà de 55.000 persones assegudes.

Pla de mobilitat

El trasllat del FC Barcelona suposarà una sèrie de mesures pel que fa a la mobilitat i als accessos a la muntanya de Montjuïc. Així, s’hi reforçarà el transport públic i la mobilitat sostenible i es dimensionaran serveis extraordinaris de manteniment i seguretat per minimitzar el possible impacte sobre la muntanya.

En aquesta línia, s’incrementarà el servei del Funicular, s’habilitaran busos llançadora des dels accessos principals en transport públic (plaça d’Espanya, L9 o estació de Sants) i es potenciarà l’arribada dels socis de les penyes amb autocars. En cas que fos necessari per l’horari dels partits, també està previst ampliar l’horari del servei de metro.

Pel que fa als desplaçaments en bicicleta, s’habilitarà un carril bici entre la plaça d’Espanya i l’avinguda de Miramar, i s’hi instal·laran tres estacions de Bicing i més aparcaments.

La despesa associada a aquests conceptes és de 7,2 milions d’euros, que assumiran el Barça en un 64% i l’Ajuntament en un 36%. L’aportació municipal serà per a inversions que quedaran de manera permanent a la muntanya.

Convivència amb l’Anella Olímpica i altres esdeveniments

L’Ajuntament, BSM i el FC Barcelona han treballat perquè aquest acord sigui compatible amb la resta d’usos culturals, esportius i cívics de l’Anella Olímpica i la resta d’equipaments de la muntanya de Montjuïc. En tots els casos, es tindrà en compte que els partits no coincideixin amb cap altre esdeveniment previst al Palau Sant Jordi o l’Esplanada Olímpica ni hi interfereixin.

Etiquetes associades a la notícia