Acord per augmentar el nombre d’efectius policials a Ciutat Vella

A partir de l’1 de novembre, els Mossos d’Esquadra es comprometen a augmentar el desplegament policial a peu de carrer per millorar la seguretat a Ciutat Vella, on s’ha intensificat l’activitat delictiva. La Guàrdia Urbana ja va fer efectiu el reforç de les unitats territorials al districte, d’acord amb el pla de xoc de Ciutat Vella iniciat a l’estiu i que continuarà d’una manera estable, amb la destinació de 56 nous agents.

22/10/2018 19:02 h

Ajuntament de Barcelona

VÍDEO. Ada Colau: “No volem cap zona fosca ni inseguretat a Ciutat Vella. Agraeixo l’esforç per part d’Interior perquè els Mossos d’Esquadra tingui una major presència a Ciutat Vella.”

L’increment d’operatius als punts més conflictius de la ciutat anunciat per la Junta Local de Seguretat respon a un augment dels fets delictius entre el gener i l’agost d’enguany, tant a Barcelona, on han pujat un 19%, com a Catalunya, on l’increment és de l’11,8% en els darrers dotze mesos. Les detencions han crescut un 9,5% respecte al mateix període de l’any passat, mentre que el nombre d’investigats ha augmentat un 4,8%.

Un segon jutjat de guàrdia

A més, el Govern municipal ha anunciat l’inici de converses amb la judicatura i el Departament de Justícia per habilitar un segon jutjat de guàrdia a la ciutat a fi d’agilitzar els procediments judicials, especialment dels delictes lleus.

Els furts, sense impunitat

L’increment dels robatoris es produeix especialment als locals comercials i als establiments de restauració, així com al transport públic suburbà. Tot i això, les detencions que han portat a terme els cossos policials per furts també han crescut de manera exponencial, especialment les que tenen lloc de manera in fraganti.

En aquest sentit, la Guàrdia Urbana ha posat en marxa un pla pilot per incrementar les detencions directes dels delinqüents més actius amb l’objectiu d’imputar-los un delicte continuat de furt. A través del Grup de Delinqüència Urbana s’ha reforçat el desplegament d’agents pels llocs més concorreguts de la ciutat, on és més habitual que es produeixin aquest tipus de robatoris.

Lluita contra el tràfic de drogues

El nombre de punts de distribució de substàncies estupefaents desmantellats ha crescut fins a 46, el 61% dels quals han quedat tapiats o clausurats amb precinte judicial. Aquesta tasca policial, en què la coordinació entre els cossos operatius i la col·laboració ciutadana són clau, ha suposat la detenció de 60 persones vinculades al tràfic il·legal de drogues.

Seguretat viària

Respecte als delictes contra la seguretat viària, entre el gener i l’agost del 2018 s’han registrat 2.174 infraccions, el 45% de les quals s’han produït a causa dels efectes de l’alcohol. Pel que fa a les denúncies de trànsit, s’han incrementat un 40,7% respecte al mateix període de l’any passat.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades