Acord per impulsar un model urbà a La Maquinista amb més habitatge, comerç de proximitat i zones verdes

Acord històric per impulsar un model urbà a La Maquinista, amb més habitatge, comerç de proximitat i zones verdes, que afavoreixi la vida veïnal, la connexió dels barris i la integració urbana. El pacte amb els promotors, l’empresa URW, redueix l’ampliació prevista del centre comercial a la meitat, de 42.000 a 21.000 metres quadrats, per diversificar-ne els usos.

16/07/2021 16:22 h

Ajuntament de Barcelona

La nova proposta és fruit de tres anys de treball amb els promotors per reorientar el projecte del 2015 i prioritzar-hi el benestar veïnal i la vida de barri. L’aprovació d’un nou pla urbanístic permetrà fer efectiu el canvi de model.

La prioritat, l’habitatge

La reducció de l’ampliació del centre comercial permetrà crear 15.000 metres quadrats més d’habitatge del que es preveia al projecte inicial, fins a un total de 65.000 metres quadrats. En concret, es construiran 812 pisos, 294 dels quals seran protegits.

A més, la incorporació al pla urbanístic del sector del Potosí permetrà crear 218 pisos protegits més.

També es destinaran 5.000 metres quadrats a oficines, espais de cotreball o gimnasos, i 1.000 metres quadrats a comerç de proximitat.

Un espai integrat amb l’entorn

L’acord inclou també fixar una altura màxima de 17 plantes per als edificis d’habitatges, impulsar el transport no contaminant i crear una parcel·la d’equipament públic al voltant de l’Escola La Maquinista per separar-la del centre comercial i permetre’n una ampliació.

Etiquetes associades a la notícia