Acte commemoratiu i d’homenatge a les Brigades Internacionals

L’acte s’emmarca en el 80è aniversari de la desfilada de comiat dels milers de combatents de diversos països del món que de manera voluntària i solidària van venir a Catalunya per defensar la República.

26/07/2018 14:35 h

Memòria democràtica

El 28 d’octubre de 1938 el Govern de la Segona República Espanyola va organitzar a Barcelona, aleshores capital de tres governs, un comiat multitudinari i emotiu als homes i les dones procedents de seixanta nacions que havien vingut a Catalunya per defensar la República i combatre el feixisme amb les Brigades Internacionals.

Amb motiu del 80è aniversari d’aquesta desfilada de comiat, l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de la Asociación de Amigos de las Brigadas Internacionales (AABI) i l’Amical de les Brigades Internacionals de Catalunya (ABIC), organitza un acte commemoratiu i d’homenatge als combatents internacionals.

L’acte tindrà lloc a Barcelona el dia 28 d’octubre, a les 12.00 hores, davant el monument a les Brigades Internacionals titulat David i Goliat, de l’escultor Roy Shifrin, situat a la boca nord del túnel de la Rovira.