Acte de lliurament de medalles i genoveves dels Bombers de Barcelona

El tradicional acte d’entrega de genoveves i de medalles al mèrit s’emmarca en la festa patronal dels Bombers, Sant Joan de Déu, que se celebra el 8 de març.

11/03/2021 07:00 h

Ajuntament de Barcelona

Aquest acte de reconeixement, que té lloc cada any, ret homenatge a trajectòries professionals i a algunes actuacions destacades del 2020. A més, enguany posa en relleu la tasca exercida pel cos al llarg d’un any marcat per la pandèmia.

En concret, s’han lliurat vuit genoveves a bombers que es van jubilar el 2020 i dues medalles al mèrit a dos membres del cos:

  • Antoni López Palmapel valor demostrat en una actuació individual el 10 de setembre, durant el rescat d’una persona a l’interior d’un habitatge. Tot i conèixer els riscos que assumia, va entrar per la finestra a l’interior de l’habitatge enmig d’una atmosfera explosiva, amb més de quinze ampolles de gas en fuita, va desmuntar en aquest escenari els nombrosos panys de la porta des de l’interior i va rescatar una persona.
  • Carlos Pons Santotomás, per la ràpida i decidida actuació en el rescat d’una de les víctimes d’un incendi ocorregut el 14 d’agost en una planta baixa del barri de la Barceloneta, un sinistre que va resultar amb tres víctimes mortals. Carlos Pons va patir cremades i l’equip d’intervenció va quedar afectat per les flames. Amb l’incendi totalment desenvolupat, va retirar la reixa de la porta i va accedir a l’interior en flames, la qual cosa va permetre el rescat amb vida d’una persona.

Juntament amb l’alcaldessa, Ada Colau, hi han assistit el cap dels Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué; la gerent de Seguretat i Prevenció, Maite Casado; l’intendent major cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, i altres representants institucionals.

Etiquetes associades a la notícia