Activada l’alerta per mal estat de la mar

Ateses les previsions meteorològiques, les fortes pluges de les últimes hores i l’increment de l’alçària de les onades, l’Ajuntament ha activat aquest dimarts, 22 d’octubre, el Pla bàsic d’emergència per mal estat de la mar a la ciutat en fase d’alerta.

22/10/2019 16:47 h

Ajuntament de Barcelona

Com a conseqüència de l’increment de l’alçària de les onades de les últimes hores, s’ha activat el Pla bàsic d’emergència municipal per mal estat de la mar en fase d’alerta. Per prevenció, es recomana a la ciutadania que augmenti la precaució i eviti accedir a les platges. Així mateix, es recorda que està prohibit accedir als espigons de la platja i entrar a l’aigua mentre onegi la bandera vermella, hissada a totes les platges.

La Guàrdia Urbana de Barcelona s’ha desplegat pel litoral barceloní i barra el pas als espigons i les zones on trenquen les onades, per evitar riscos per a les persones.

Aquest pla s’activa en fase d’alerta quan hi ha un avís de mal estat de la mar, es poden donar onades de més de 2,5 metres d’alçària amb una probabilitat de més del 30% i la mar pot esdevenir un perill per a les persones o fer destrosses en el mobiliari.

Etiquetes associades a la notícia