17A Ciutat de pau

Barcelona és una ciutat de pau, que va respondre a l’atemptat del 17 d’agost de 2017 de manera unida, plural i acollidora. Som una ciutat que condemna la violència, però, sobretot, som una ciutat que, davant els discursos d’odi, tria la fraternitat i la diversitat. Aquell 17 d’agost, el personal sanitari i d’emergències i els comerciants de la Rambla van dur a terme un paper essencial en els moments de màxim neguit. Una actuació que els ha merescut el reconeixement públic de la ciutat. Alhora, per preservar la memòria col·lectiva, hem conservat les mostres de condol i d’homenatge que milers de persones van dipositar a la Rambla.

 • No tinc por: minut de silenci per l'atemptat a la Rambla

  Cent mil persones surten al carrer per cridar "No tinc por", una resposta massiva dels veïns i les veïnes.

 • Llibre de Condol per a les víctimes de l'atemptat

  Entre el dissabte 19 d'agost i el divendres 25, obert aquest espai a l'Ajuntament a tota la ciutadania.

 • Les víctimes de l’atemptat de la Rambla rebran acompanyament legal

  La UAVAT rebrà suport i recursos municipals per atendre i assessorar les persones afectades.

 • Una ciutat de pau, oberta i solidària

  Es commemora un any dels atemptats de Barcelona i Cambrils amb un acte que en recorda i n’homenatja les víctimes i els seus familiars.

 • Memorial la Rambla 17A: el record de la solidaritat ciutadana

  Després de l’atemptat de Barcelona, el passeig barceloní es va omplir d’ofrenes i de mostres de dol i suport, que van ser inventariades i catalogades per l’equip de l’Arxiu Municipal de Barcelona, i recollides en un web.

 • La ciutat de Barcelona, més preparada per a emergències

  Després de l’atemptat s’han incrementat els recursos i la formació i s’han impulsat nous protocols per als serveis d’emergències de la ciutat, per garantir una atenció ràpida, eficient, segura i pròxima.