Barcelona, ciutat saludable

Els nivells de contaminació a Barcelona suposen un risc per a la salut, i són els cotxes i les motos els responsables del 80% de les emissions a la ciutat. Per això cal reduir els cotxes i augmentar el transport públic. Avui tenim noves línies de bus, més inversió al metro i un acord per cosir la ciutat i l’àrea metropolitana amb el tramvia, a més de mil quilòmetres adaptats per a bicis. Si hi ha menys cotxes, l’espai l’ocupen les persones i el verd urbà, un espai que s’ha multiplicat amb les superilles del Poblenou o Sant Antoni, voreres més amples, carrers per a vianants i deu noves hectàrees de verd cada any.

 • La mobilitat: un dret i una qüestió de salut

  Impulsem una ciutat saludable i sostenible en què la prioritat en l’espai públic és dels vianants, seguits del transport públic, les bicicletes i, en últim lloc, els vehicles de motor.

 • La naturalització dels espais verds avança a tota la ciutat

  S’incrementa la vegetació, es respecten els processos naturals de les plantes i s’apropa la natura a la vida de les persones.

 • Obre el parc de les Glòries

  El nou parc té 20.400 metres quadrats de verd i més quatre-cents arbres, una àrea de jocs infantils amb una muntanya de cautxú i tobogans gegants, un espai lúdic i esportiu per a joves, la rambla dels Encants i una àrea de gossos.

 • El sistema porta a porta triplica la recollida selectiva a Sarrià

  La recollida de la fracció orgànica s’ha multiplicat per deu en els primers sis mesos.

 • Majoria absoluta per connectar el tramvia per la Diagonal

  El Plenari municipal ha aprovat la infraestructura, amb l’objectiu de garantir-ne la gestió i titularitat públiques.

 • Benvinguda a la Marina, L10!

  A la festa, oberta a tot el barri, hi haurà animació infantil, la lectura d’un manifest, inauguració popular, un concert i la projecció d’un vídeo sobre la reivindicació veïnal.