Barcelona contra l’especulació

L’especulació immobiliària atempta contra l’essència dels nostres barris i n’expulsa els veïns i veïnes. Per combatre-la, cal una regulació que protegeixi la diversitat comercial als carrers i eviti que els pisos siguin un bé d’inversió a les mans de fons voltors i de la indústria turística. Promovem un equilibri raonable en el comerç dels barris amb més densitat turística i limitem les llicències de pisos turístics al centre de la ciutat. Perquè les persones no hagin de marxar del barri per motius econòmics, construïm més de 4.600 pisos públics nous, més que mai, i establim que el 30% de les noves promocions privades siguin d’habitatge assequible.

 • Acord entre entitats i grups polítics perquè el 30% dels nous habitatges siguin protegits

  La mesura, que neix del teixit social, podria suposar la creació de 330 pisos assequibles l’any.

 • En defensa dels drets dels llogaters

  Per obtenir el permís d’obres per poder rehabilitar finques, els propietaris hauran de garantir el reallotjament i el retorn dels inquilins a casa seva.

 • Menys pisos turístics il·legals a Barcelona

  Només en un any gairebé s’han triplicat les ordres de cessament i expedients sancionadors per posar fi a l’oferta de lloguer il·legal d’habitatges d’ús turístic.

 • Allotjaments de proximitat provisionals per lluitar contra la gentrificació

  Solució temporal per ampliar el parc públic d’habitatge de la ciutat de fabricació industrial.

 • Persianes amunt!

  Catorze locals buits de Ciutat Vella s’ompliran de comerços de proximitat mitjançant un concurs públic per combatre la gentrificació i el monocultiu econòmic de l’oci i la restauració.

 • Sis plans per reduir les desigualtats econòmiques entre districtes

  El 2018 s’han invertit 28 milions d’euros en els plans de desenvolupament econòmic de sis districtes.