Mobilitat

Quan el 80% de les emissions contaminants prové del trànsit rodat, és una obligació canviar a un nou model de mobilitat. Un model que prioritza els vianants i la seva seguretat i comoditat; que prioritza el transport públic, amb l'acord per la unió del tramvia que permetrà reforçar la connexió amb l'àrea metropolitana i potenciar tota la xarxa. S'ha renovat la xarxa de bus per fer-la més eficient, neta i ràpida, i el metro arriba avui, després d'anys de reivindicació veïnal, a la Marina i a l'aeroport. Alhora, es promou la bicicleta amb 1.000 quilòmetres de carrils bici i vies habilitades.

 • La mobilitat: un dret i una qüestió de salut

  Impulsem una ciutat saludable i sostenible en què la prioritat en l’espai públic és dels vianants, seguits del transport públic, les bicicletes i, en últim lloc, els vehicles de motor.

 • Majoria absoluta per connectar el tramvia per la Diagonal

  El Plenari municipal ha aprovat la infraestructura, amb l’objectiu de garantir-ne la gestió i titularitat públiques.

 • Escollits per Europa per liderar la mobilitat del futur

  L’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT) ha escollit el projecte encapçalat per la capital catalana per convertir-se en una de les seves comunitats d’innovació.

 • Una ciutat més connectada: l’L10 Sud arriba a la Marina

  El 8 de setembre comencen a circular els trens d’aquesta flamant línia, amb l’obertura de les estacions de Foc i de Foneria.

 • Benvinguda a la Marina, L10!

  A la festa, oberta a tot el barri, hi haurà animació infantil, la lectura d’un manifest, inauguració popular, un concert i la projecció d’un vídeo sobre la reivindicació veïnal.

 • Nous autobusos per a un transport públic més sostenible i eficient

  TMB renova la flota d’autobusos de la ciutat amb 76 vehicles nous menys contaminants i més confortables.