Transformacions urbanes

Barcelona guanya espai als cotxes perquè els veïns i les veïnes se’l facin seu, perquè hi passin l’estona, perquè hi juguin, perquè omplin els carrers de vida. Les intervencions que viu la ciutat van en aquest sentit, des de grans obres com les superilles i les Glòries fins a petites reformes, amb voreres més amples a carrers de tots els districtes. Els nous equipaments també suposen més espai per a la vida comunitària. La Model contribuirà a resoldre el dèficit d’equipaments de proximitat i d’habitatge públic a l’Eixample. La Vil•la Urània, al Farró, ha renascut com a centre cívic i espai infantil, i Ca l’Alier, al Poblenou, com a centre d’innovació urbana.

 • Espais públics més habitables amb la reforma de 140 carrers i places

  Ja s’han completat o estan en execució el 93% de les obres previstes en el Pla de rehabilitació integral de l’espai públic.

 • Obre el parc de les Glòries

  El nou parc té 20.400 metres quadrats de verd i més quatre-cents arbres, una àrea de jocs infantils amb una muntanya de cautxú i tobogans gegants, un espai lúdic i esportiu per a joves, la rambla dels Encants i una àrea de gossos.

 • La Model obre les portes per no tancar-les mai més

  L’antiga presó es transforma en un espai per a l’ús de la ciutadania amb una programació estable d’activitats.

 • La nova Rambla, una transformació al servei de les persones

  El projecte de transformació, que s’ha elaborat amb la participació d’entitats i del veïnat, vol renovar la Rambla mitjançant actuacions culturals, socials, econòmiques i urbanístiques.

 • Nova superilla a Sant Antoni amb 5.000 metres quadrats d’espai veïnal

  La cruïlla entre els carrers del Comte Borrell i de Tamarit s’ha convertit en una plaça pacificada amb espais de lleure, de trobada i més verd.

 • La plaça de les Glòries s’encamina cap al verd

  Es reprenen les obres del futur parc de les Glòries per convertir-lo en un nou espai central per als veïns i un pulmó verd per a la ciutat. També es torna a treballar en els túnels viaris que recolliran el trànsit de la Gran Via.