Actualització sobre el tancament dels Arxius de Sants-Montjuïc i les Corts

Fa aproximadament un mes, els Arxius dels Districtes de Sants-Montjuïc i les Corts començaven els treballs per identificar l’abast de la infecció de fongs que s’havia detectat als seus dipòsits setmanes enrere, motiu pel qual s’havien vist obligats a tancar temporalment les seves portes i a deixar d’oferir els seus serveis a la ciutadania.

Aquesta infecció, causada per les altes temperatures que es van viure, de manera continuada, durant la segona meitat del 2022, ha afectat unes 6.000 caixes en el cas de l’Arxiu de Sants-Montjuïc, on ja han finalitzat les tasques de revisió de les gairebé 22.000 caixes conservades al seu dipòsit, i, de moment, una mica més de 1.000 caixes en el cas de l’Arxiu de les Corts, on encara continuen els treballs de revisió. La infecció fúngica, en moltes de les caixes, també ha afectat la documentació continguda, fet que s’ha anat controlant a l’hora de realitzar els treballs d’identificació i que, en el cas de l’Arxiu de Sants, ja s’han iniciat les tasques de desinfecció i neteja, amb la previsió que s’iniciïn també properament a l’Arxiu de les Corts.

Es calcula que els treballs de desinfecció i neteja a ambdós arxius s’allargaran uns quatre mesos més, amb la idea de reobrir els dos centres al públic durant el proper mes de maig. Tot i així, des del web i xarxes socials de l’Arxiu Municipal de Barcelona anirem informant sobre l’evolució de tots aquests treballs de manera freqüent durant les pròximes setmanes.

Per a més informació sobre el tancament dels Arxius de Sants-Montjuïc i les Corts, podeu recuperar la notícia que recentment n’ha publicat Betevé.

Etiquetes associades a la notícia