Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

13/06/2015 23:56 h

Regina Navarro

Al Plenari de constitució del nou Ajuntament, Ada Colau ha estat proclamada alcaldessa de Barcelona per majoria absoluta amb 21 dels 41 vots dels regidors que formen el consistori.

Vídeo ‘Investidura d’Ada Colau’

Han votat a favor de la investidura els 11 regidors de Barcelona en Comú, els 5 d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), els 4 del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i un de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP). Ada Colau és la primera dona que esdevé alcaldessa de Barcelona.

Les primeres paraules de l’alcaldessa des del Saló de Cent quan ha rebut la vara d’alcaldessa han estat per donar les gràcies a la ciutadania “per fer possible l’impossible” i també als regidors que li han donat suport “per fer possible que sigui alcaldessa al servei dels ciutadans”.

El nomenament de la corporació municipal

L’entrada de la corporació municipal al Saló de Cent ha iniciat la sessió de constitució de l’Ajuntament nou. Els primers que hi han entrat han estat els 7 caps de grup. Darrere seu, la resta de regidors.

Després de la presa de possessió dels regidors, ha quedat constituïda la corporació municipal de la ciutat i s’ha procedit a les votacions per escollir l’alcalde de Barcelona.

Ada Colau: “Vull ser l’alcaldessa de tots”

En el primer discurs com a alcaldessa, Ada Colau ha començat donant les gràcies a les entitats socials que han assistit a la investidura: “Les nostres autoritats veïnals i socials hi són presents amb tot el reconeixement que no han tingut sempre”, ha dit.

“Som aquí per manar obeint la ciutadania, com hauria d’haver estat sempre”, ha destacat, i ha dit que treballarà per donar resposta al “vot pel canvi, pel diàleg, la pluralitat, els matisos i les diferències” que es va produir a les últimes eleccions municipals.

Colau ha explicat que vol ser l’alcaldessa “de tots els veïns de Barcelona, els que han votat i els que no”. La nova alcaldessa ha assegurat que en aquestes eleccions hi ha hagut un vot pel canvi: “I aquest canvi s’ha de produir, però també hi ha hagut un vot pel diàleg i els matisos.” I s’ha compromès a recollir aquest mandat ciutadà. Colau a estès la mà a tots els grups de l’oposició per tirar endavant Barcelona.

L’oposició, disposada a col·laborar

Els caps de grup de l’oposició han felicitat la nova alcaldessa per un càrrec que han coincidit a assegurar que exigeix responsabilitat i determinació. Xavier Trias ha assegurat que Convergència i Unió (CiU) serà en aquest mandat una alternativa sòlida al Govern, alhora que ha estès la mà a Barcelona en Comú “perquè la ciutat no s’aturi”. Des de Ciutadans, Carina Mejías ha afegit: “Ara ha arribat el moment de deixar l’activisme i de passar a l’acció de govern.”

Des d’ERC, que ha votat a favor de la investidura, Alfred Bosch ha assegurat: “Volem contribuir a l’estabilitat de la ciutat. Serem la garantia del progrés social, del procés nacional i de la regeneració democràtica.” En el mateix ha insistit Jaume Collboni: “El meu grup, el PSC, el que vol fer és un gest explícit de confiança. De confiança en la seva capacitat d’interpretar quines són les prioritats de Barcelona avui. No és un xec en blanc.”

“Per a mi més que un canvi és un retorn dels tripartits, escorats aquest cop a l’esquerra més radical i a l’independentisme”, ha dit Alberto Fernánez Díaz des del PP. “Encapçalarà un govern que mai no havia estat tan minoritari.”

I la CUP ha advertit a Ada Colau: “Som desobedients de mena, per principis i per mandat polític”, ha dit María José Lecha, “i respectarem aquesta cambra sempre que defensi els interessos de les classes populars.”

La plaça de Sant Jaume s’omple de 2.500 persones

El Ple d’investidura l’han seguit des de l’interior de l’Ajuntament més de 800 persones, entre les quals hi havia representants d’entitats socials i de col·lectius de base de la ciutat. A la plaça de Sant Jaume unes 2.500 persones han seguit l’acte a través d’unes pantalles gegants.

Notícies relacionades