Adeu, Reis Catòlics; hola, Elisa Moragas

La modificació, que la Ponència del Nomenclàtor va aprovar al mes de març, recull una iniciativa ciutadana coordinada per set entitats cíviques i veïnals del barri el 2019 per homenatjar la pedagoga.

16/09/2021 17:20 h

Ajuntament de Barcelona

El carrer és una de les vies principals d’aquest barri de Sarrià – Sant Gervasi, on es concentren diversos equipaments, entre els quals el Centre Cívic Vallvidrera – Manuel Vázquez Montalbán, on s’ha instal·lat la placa amb el nom nou.

Aquest és el primer canvi de nomenclàtor que es fa al barri des del 2013. Aquell any hi va haver tres modificacions, una de les quals va ser la del camí del Cama-sec, que conflueix amb el carrer d’Elisa Moragas i Badia.

Fundadora d’una escola del barri

La pedagoga Elisa Moragas i Badia (Barcelona, 1927-2006) va quedar impressionada per la creativitat del mètode Freinet, que va descobrir a França als anys seixanta, i va decidir contribuir a difondre’l a Catalunya.

Ho va fer sobretot amb la fundació de l’Escola Nabí de Vallvidrera amb un petit grup de mestres, on va dissenyar el projecte educatiu basat en aquest mètode. Un dels tres edificis de l’escola, una cooperativa de pares en els inicis, està situat al carrer que des d’avui porta el seu nom.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades