Afectacions a la mobilitat amb motiu de la Cursa de la Mercè

La cursa, de 10 km, s’iniciarà i s’acabarà a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Les principals afectacions a la mobilitat es produiran entre les 6.30 i les 13.15 hores.

15/09/2023 13:00 h

Ajuntament de Barcelona

Durant la celebració de la cursa, entre les 8.30 i les 10.30 hores, es prohibirà la circulació de vehicles a totes les vies del recorregut:

av. Reina Maria Cristina – pl. Espanya – av. Paral·lel – c. Calàbria – Gran Via de les Corts Catalanes – pl. Tetuan – pg. Sant Joan – pg. Lluís Companys – c. Buenaventura Muñoz – c. Roger de Flor – pg. Pujades – pg. Lluís Companys (andana central) – rda. Sant Pere – pl. Catalunya – rda. Universitat – pl. Universitat – rda. Sant Antoni – c. Sepúlveda – c. Viladomat – av. Paral·lel, de Viladomat a Lleida (calçada Besòs) – av. Paral·lel – pl. Espanya – av. Reina Maria Cristina.

Després tindrà lloc la Cursa Mercè Jove, prevista per a les 11.30 hores i que acabarà cap a les 13.00 hores. En aquest cas, el recorregut serà:

av. Reina Maria Cristina, continuació per l’av. Rius i Taulet fins al c. Mèxic, gir per tornar a l’av. Rius i Taulet fins al c. Guàrdia Urbana i arribada a la meta, situada a l’av. Reina Maria Cristina.

La prohibició de circulació per l’avinguda de la Reina Maria Cristina començarà dissabte, 16, a les 15.00 hores.

El dia de la cursa es desviarà la circulació ascendent de l’avinguda del Paral·lel i la de la Gran Via de les Corts Catalanes entre els carrers de Calàbria i d’Entença.

Prohibició d’estacionament

Es prohibeix l’estacionament (incloent-hi les motos a la vorera) a:

De les 20.00 hores de divendres, 15, fins a les 2.00 hores de dimarts, 26 (aquesta data està relacionada amb altres actes de la Mercè), als dos costats de l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

De les 6.00 hores de dissabte, 16, fins a les 15.00 hores de diumenge, 17, a l’avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, des de la via d’accés al Mies van der Rohe fins a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

De les 14.00 hores de dissabte, 16, fins a les 13.00 hores de diumenge, 17, a:

  • C. Buenaventura Muñoz (costat de mar), des del pg. Lluís Companys fins al c. Roger de Flor.
  • C. Buenaventura Muñoz – c. Roger de Flor (xamfrà mar – Llobregat).
  • C. Roger de Flor (costat Llobregat), des del c. Buenaventura Muñoz fins al pg. Pujades.
  • C. Sepúlveda – c. Viladomat (xamfrà mar – Besòs).

Els vehicles que, malgrat la senyalització, quedin estacionats podran ser retirats pel servei de grues.

Les persones amb diversitat funcional (en els 2 km finals de la cursa principal s’hi incorporaran les persones inscrites en la modalitat de cursa inclusiva) podran estacionar a la calçada de Llobregat del carrer de Lleida, des de l’avinguda de Rius i Taulet fins al carrer de Joaquim Blume.

Prohibició de posada en moviment

Els vehicles que, malgrat la senyalització i les mesures adoptades, quedin estacionats als carrers del recorregut on no s’ha prohibit expressament l’estacionament restaran immobilitzats per tal d’evitar que es posin en moviment durant la celebració de la cursa.

També s’encintaran els vehicles estacionats en carrers del recorregut on s’inverteixi el sentit de la circulació.

Transport públic

Línies d’autobús afectades que es desviaran o el recorregut de les quals quedarà limitat:

D20D50H12H14H16V9V11V13V15V17V1967131921222439464754555963656779120121150 i Barcelona Bus Turístic.

Les estacions de Bicing compreses en el recorregut de la cursa quedaran anul·lades.

Com accedir dissabte al partit del Barça (Estadi Olímpic)?

Com que a partir de les 15.00 hores no es podrà circular en vehicle rodat per l’avinguda de la Reina Maria Cristina, és recomanable que els vehicles que vulguin accedir-hi ho facin pel carrer del Foc i l’avinguda Miramar (i, en cas necessari, pels carrers de Lleida i Mèxic).

Les llançadores TMB per traslladar els aficionats estaran operatives. El servei s’activarà dues hores abans del partit i funcionarà fins a una hora i trenta minuts després.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia