Afectacions a la mobilitat per la Cavalcada de Reis 2019

En el marc del dispositiu de seguretat de la campanya de Nadal, durant la Cavalcada es restringirà el trànsit a les vies per on passarà el seguici reial, de les 17.00 a les 21.30 hores. Una hora abans, i fins a les 22.00 hores, es restringirà la circulació dels vehicles amb un pes superior als 3.500 kg.

04/01/2019 10:54 h

Ajuntament de Barcelona

Aquest 5 de gener, la celebració de la Cavalcada de Reis 2019, amb un recorregut aproximat de 5 km pel centre de la ciutat, comportarà diverses afectacions al trànsit. A partir de les 17.00 hores els districtes amb les restriccions més importants seran Ciutat Vella, l’Eixample i Sants-Montjuïc, i també hi podrà haver afectacions en la circulació per Sant Martí i la ronda del Litoral. En aquest sentit, es recomana a la ciutadania que es desplaci a peu o en metro pels diferents punts de la desfilada. El metro funcionarà tota la nit.

A les 16.00 hores arribarà el pailebot amb els Reis d’Orient al Moll de la Fusta, i a les 18.00 hores s’iniciarà la Cavalcada de Reis de la ciutat, que farà el recorregut següent: av. Marquès de l’Argentera – pla de Palau – pg. Isabel II – via Laietana – pl. Urquinaona – c. Fontanella – pl. Catalunya – pl. Universitat – rda. Sant Antoni – c. Sepúlveda – av. Paral·lel – pl. Espanya – av. Reina Maria Cristina – av. Francesc Ferrer i Guàrdia.

Durant la Cavalcada, com és habitual en els grans esdeveniments, s’activarà en fase d’alerta el Pla bàsic d’emergències municipals per reforçar la coordinació del dispositiu de seguretat.

Restricció de vehicles

En el marc del dispositiu de seguretat de la campanya de Nadal, es restringirà la circulació de vehicles pesants de més de 3.500 kg entre les 16.00 i les 22.00 hores, i durant la desfilada no es podrà circular per les vies del recorregut entre les 17.00 i les 21.30 hores.

Els agents de la Guàrdia Urbana establiran un ampli dispositiu de mobilitat per efectuar els desviaments corresponents, garantir el pas de la Cavalcada i minimitzar les afectacions al trànsit. A mesura que les carrosses avancin per l’itinerari previst, es reobriran els carrers progressivament.

Prohibició d’estacionament

La Cavalcada comportarà prohibicions d’estacionament en diferents punts de la ciutat, com la plaça de Catalunya, el passeig de Circumval·lació, la plaça de Josep Puig i Cadafalch, el carrer del Consolat de Mar i totes les vies de l’itinerari, incloent-hi l’estacionament de motos a les voreres (excepte al costat Besòs de l’avinguda del Paral·lel, entre el carrer de Sepúlveda i la plaça d’Espanya) i a l’avinguda d’Icària, entre els carrers de Wellington i de Ramon Trias Fargas.

D’altra banda, el dia 5 a partir de les 11.00 hores es deixaran fora de servei els parquímetres de totes les vies afectades pel recorregut, i a partir de les 13.00 hores es deixaran fora de servei i es retiraran les bicicletes de les estacions de Bicing.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades