Àgora Ciutadana 2016

28/11/2016 10:23 h

barcelona.cat

L’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva celebra l’Àgora Ciutadana 2016

Sota el lema “avancem en el reconeixement de les persones que cuiden familiars malalts i dependents” l’Àgora va promoure el suport i reconeixement de les persones cuidadores de Barcelona.

L’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva i la Xarxa pel Suport a les Famílies Cuidadores (XSFC) van celebrar el passat dilluns 21 de novembre la tercera edició de l’Àgora Ciutadana al Born Centre de Cultura i Memòria (CMM).

L’Àgora Ciutadana és un acte públic que s’organitza anualment des de l’Acord Ciutadà com un espai de reconeixement d’aquelles persones i formes de fer que contribueixen a construir una ciutat més inclusiva. L’Àgora d’enguany estava dedicada a les persones cuidadores de la ciutat. Persones que cuiden i es fan càrrec d’un familiar amb una malaltia greu o terminal, una discapacitat o una persona que s’ha fet gran i no pot valdre’s per ella mateixa.

L’Àgora Ciutadana va tenir un triple propòsit:

  • Fer visible i reconèixer públicament la contribució a les persones que cuiden a familiars malalts o dependents, que són també els nostres veïns de la ciutat.
  • Donar a conèixer algunes dades sobre aquesta realitat i, especialment, els primers resultats del procés de consulta que ha endegat la XSFC amb l’eslògan “I tu, com estàs?”.
  • Explicitar el compromís del govern de la ciutat de seguir avançant en el reconeixement i el suport a aquestes famílies, anunciant l’inici del procés d’elaboració d’una Estratègia de Ciutat per les Famílies Cuidadores.

L’acte va començar amb un diàleg entre diverses persones cuidadores de la ciutat que, guiades pel periodista de Barcelona Televisió (BTV) Xavier Muixí, va permetre conèixer de primera mà les experiències i dificultats que experimenten les persones cuidadores en la seva vida professional, familiar i social. A continuació, es varen presentar els primers resultats de la Consulta Ciutadana “I tu, com estàs?”.

L’Ajuntament de Barcelona va explicitar el seu compromís amb les persones cuidadores amb la presentació del procés d’elaboració d’una Estratègia de Ciutat per avançar en el reconeixement i el suport a les persones cuidadores. La cloenda va anar a càrrec de l’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

L’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva és l’espai de participació, de cooperació publico-privada i d’acció conjunta entre institucions i organitzacions de la ciutat que treballen per construir una Barcelona més inclusiva i amb major qualitat de vida per a totes les persones.

 

 

 

Més informació