Ajuts de fins el 80% per a projectes que activen l'economia dels barris

El projecte "Impulsem el que fas" amplia la modalitat i les accions per fer front als efectes provocats per l’impacte de la covid-19

11/06/2020 21:39 h

Districte Sant Martí

Davant la recessió de la COVID-19, s’ha ampliat l’abast de la convocatòria d’ajuts per a l’Impuls socioeconòmic del territori amb una nova modalitat destinada als barris compresos al Pla de Barris i amb noves tipologies d’accions a la resta de les modalitats, amb l’objectiu de donar suport a les persones físiques, associacions, entitats i empreses susceptibles de presentar projectes a aquesta convocatòria. Aquesta convocatòria amplia modalitat i accions per a fer front als efectes provocats per l’impacte de la COVID-19.

L’Ajuntament de Barcelona, a través del Pla de Barris i Barcelona Activa, obre la quarta convocatòria d’ajuts per finançar projectes que impulsin l’economia dels barris. Es busquen projectes arrelats al territori que fomentin l’emprenedoria i l’empresa, la innovació socioeconòmica, l’ocupació, la innovació social i digital, el turisme responsable i sostenible i els models agroalimentaris sostenibles i el consum responsable. La convocatòria comprèn set modalitats que volen impulsar projectes, nous o existents, que busquin millorar la situació socioeconòmica dels districtes o barris de la ciutat a través de diferents tipus d’accions:

  • Modalitat 1. Empresa al territori
  • Modalitat 2. Innovació socioeconòmica i Economia Social i Solidària en sectors estratègics
  • Modalitat 3. Foment de l’ocupació de qualitat al territori
  • Modalitat 4. Innovació social digital als territoris
  • Modalitat 5. Turisme responsable i sostenible
  • Modalitat 6. Models agroalimentaris sostenibles i consum responsable
  • Modalitat 7. Reactivació de l’activitat econòmica de proximitat als barris de Pla de Barris

Aquesta nova modalitat (7) està dirigida a empreses, entitats, associacions o comerços que tinguin una iniciativa per recuperar l’activitat econòmica amb arrelament territorial que ajudi a palaiar els efectes de la crisi per Covid19 als barris de Pla de Barris. El període de presentació de sol·licituds previst per la modalitat 7 és del 5 de juny al 6 de juliol de 2020. Per a projectes que vulguin presentar-se, s’han preparat unes sessions informatives virtuals a través de la plataforma gratuïta Microsoft Teams. Trobareu més informació sobre les inscripcions i els continguts de les sessions fent clic aquí.