Ajuts per pal·liar els efectes de la pandèmia en els projectes culturals

El 15 de juny s’obre el termini per presentar les sol·licituds a la convocatòria extraordinària de subvencions impulsada per l’Institut de Cultura de Barcelona per pal·liar els efectes de la crisi sanitària per un import d'1,3 milions d’euros

14/06/2020 00:40 h

Ajuntament de Barcelona

La convocatòria s’obre en el marc dels plans de xoc municipals per donar suport al teixit cultural de la ciutat, que volen reforçar el compromís institucional amb la cultura i contribuir a consolidar-la com un dret per a la ciutadania.

L’objecte d’aquesta convocatòria és subvencionar els projectes culturals de la ciutat de l’any 2020 afectats per la situació de la crisi sanitària, així com els projectes nous derivats d’aquestes afectacions. L’import de la convocatòria és d’1,3 milions d’euros i estableix un topall màxim de 20.000 euros per projecte. La subvenció, tant en la modalitat d’un milió d’euros com en la de 300.000 euros, donarà cobertura a fins al 80% del projecte i seran convocatòries compatibles.

La presentació de sol·licituds es podrà fer per via telemàtica a partir del 15 de juny, i l’Oficina Ciutadana de la Cultura oferirà servei d’informació i assessorament a les entitats i associacions que ho requereixin de manera presencial. Caldrà demanar cita prèvia.

Per tal d’incloure de manera equitativa totes les propostes i poder abastar els grans i petits projectes culturals, s’ha dividit el pressupost en trams de facturació:

-Tipologia 1: Projectes amb un pressupost total igual o superior a 100.000,00 euros
-Tipologia 2: Projectes amb un pressupost total d’entre 30.000,00 i 99.999,00 euros
-Tipologia 3: Projectes amb un pressupost total igual o inferior a 29.999,00 euros

Els criteris per distribuir les subvencions seran els mateixos que el de la convocatòria general habitual publicada el mes de gener passat i el termini de presentació de sol·licituds serà fins al 30 de juny.