Aliança contra el bloqueig dels vaixells de rescat al Mediterrani

Fa un mes que el vaixell de Proactiva Open Arms es troba retingut al port de Barcelona, privat de portar a terme la seva tasca de salvament marítim. El treball de l'Ajuntament per capgirar la situació ha dut l’alcaldessa, Ada Colau, a Roma per reunir-se amb representants de diferents ciutats italianes, acompanyada de l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, i l’alcalde de Saragossa, Pedro Santisteva.

09/02/2019 15:12 h

Ajuntament de Barcelona

La trobada, a la qual han assistit les ciutats italianes de Milà, Nàpols, Bolonya, Siracusa, Latina i Palerm, així com ONGs de salvament marítim, ha servit per tractar el tancament dels ports europeus del Mediterrani i el bloqueig de les embarcacions de rescat de diferents ONG que, com l’Open Arms, han rebut una denegació administrativa per desenvolupar les tasques de salvament marítim humanitari. Els altres vaixells afectats per aquesta ordre són l’Aita Mari i el Sea Watch.

Aquesta situació ha dut les ciutats implicades en la defensa dels drets humans i el dret a la vida de les persones migrades a explorar una estratègia conjunta i consensuar una actuació unitària d’emergència i fer front als efectes de l’apagada humanitària en aquesta zona del Mediterrani. Aquestes demandes estan recollides en el manifest Crida d’alcaldes i alcaldesses per salvar Europa de si mateixa.

L’Open arms, ancorat al port de la ciutat

El vaixell de Proactiva Open Arms està bloquejat al port de Barcelona des del 8 de gener, en què hauria d’haver sortit en direcció a la zona de Líbia per continuar la seva tasca humanitària d’observació i rescat. No obstant això, el Ministeri de Foment, a través de Capitania Marítima, va denegar el permís a l’embarcació esgrimint l’incompliment de la normativa marítima.

Recepció al Vaticà

En la seva visita a Roma,  les alcaldesses de Barcelona i Madrid, Ada Colau i Manuela Carmena i el director d’Open Arms, Oscar Camps, van tenir una recepció privada amb el Papa Francesc.

Etiquetes associades a la notícia