Alimentació ecològica i de proximitat a les escoles bressol municipals

A partir del setembre, 68 escoles bressol municipals començaran a incloure obligatòriament productes ecològics als seus menús i donaran prioritat als aliments de proximitat. Les condicions s’inclouran també al servei de menjador de les altres 33 escoles bressol de la ciutat a partir de l’any vinent, que és quan s’adjudicarà el nou contracte.

30/03/2019 09:57 h

Ajuntament de Barcelona

El plec de condicions tècniques aprovades aquesta setmana per l’Institut Municipal d’Educació preveu que aliments com els cereals, les cebes, la pastanaga, els xampinyons, el tomàquet sofregit, els porros, la carabassa, els espinacs, el carbassó i el bròquil siguin obligatòriament productes ecològics.

Les escoles bressol municipals també prioritzaran el consum d’aliments de proximitat, i amb aquest criteri s’han seleccionat catorze productes entre verdures, fècules, llegums i fruites i s’ha establert una puntuació proporcional al seu volum de consum en els menús escolars. S’atorgarà la màxima puntuació al producte que menys distància hagi recorregut des del punt de producció fins a l’escola bressol. La priorització dels productes de proximitat serà també una de les condicions per adjudicar els contractes de menjador.

Més enllà de l’obligació dels aliments ecològics i de l’aposta pels aliments de proximitat, es fomentarà també el proveïment de productes de centres especials de treball o empreses d’inserció laboral, que requerirà l’acreditació respectiva.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades