Alteracions de la mobilitat amb motiu de la Marató de Barcelona 2018

Hi haurà restriccions a la circulació i prohibicions d'estacionament des de dijous, 8 de març, fins diumenge, 11 de març. Per moure's per la ciutat el diumenge es recomana fer servir el transport públic, especialment el metro, que funcionarà amb normalitat, ja que el transport de superfície també patirà alteracions.

09/03/2018 11:39 h

Ecologia Urbana

Diumenge, 11 de març, tindrà lloc una nova edició de la prova reina de l’atletisme: la Zurich Marató de Barcelona, amb més de 42 quilòmetres pels principals carrers i vies de la ciutat. Durant tot el matí, i atès l’abast de la prova atlètica, es produiran diverses alteracions de la mobilitat en superfície. Per aquest motiu es recomana fer servir el metro com a principal mitjà de transport o bé anar a peu.

La sortida de la cursa tindrà lloc a les 8.30 hores a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. L’arribada aproximada del primer corredor serà a les 10.40 hores a la mateixa avinguda. El temps límit per realitzar la cursa són 6 hores.

Recorregut

Av. Reina Maria Cristina, pl. Espanya, c. Creu Coberta, c. Sants, av. Madrid, c. Berlín, c. Numància, trav. Corts, c. Arístides Mallol, av. Joan XXIII, pl. Pius XII, av. Diagonal, c. Comte d’Urgell, c. París, c. Berlín, c. Numància, c. Tarragona, c. Diputació, c. Vilamarí, gran via de les Corts Catalanes, pg. Gràcia, c. Rosselló, c. Sardenya, c. València, av. Meridiana (sentit Besòs), pg. Fabra i Puig, c. Concepció Arenal, av. Meridiana (sentit Llobregat), c. València, c. Huelva, c. Bac de Roda, gran via de les Corts Catalanes, rbla. Prim, pl. Llevant, av. Diagonal (sentit Llobregat, gir a l’altura del c. Ciutat de Granada), Diagonal Mar (sentit Besòs), pl. Llevant, c. Taulat, c. Selva de Mar, pg. Garcia Fària, c. Litoral, av. Litoral, pl. Campions, c. Salvador Espriu, c. Marina, pg. Pujades, pg. Lluís Companys, rda. Sant Pere, pl. Catalunya, av. Portal de l’Àngel, c. Arcs, pl. Nova, av. Catedral, via Laietana, pg. Colom, pl. Portal de la Pau, pg. Josep Carner, pl. Drassanes, av. Paral·lel, pl. Espanya i av. Maria Cristina.

Muntatge i desmuntatge al punt de sortida i d’arribada

Al punt de sortida i arribada, al peu de Montjuïc, es tallarà el trànsit a l’avinguda de la Reina Maria Cristina a partir de les 15.00 hores de divendres, 9 de març, i fins a les 17.00 hores, aproximadament, de diumenge, 11 de març.

Així mateix, a les 6.30 hores de diumenge, 11 de març, es tallarà la circulació de l’avinguda de Rius i Taulet (entre l’avinguda de la Reina Maria Cristina i el carrer de la Guàrdia Urbana) i de l’avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia (entre el carrer del Polvorí i l’avinguda de la Reina Maria Cristina).

A les 8.00 hores de diumenge s’aïllarà el trànsit del costat Llobregat de la plaça d’Espanya. L’avinguda de Rius i Taulet s’obrirà de nou al trànsit a les 16.00 hores.

Vies en què s’invertirà el sentit de la circulació

Hi haurà vies en què es canviarà el sentit de la circulació per tal d’afectar tan poc com es pugui la circulació a la ciutat.

És el cas dels carrers de Josep Anselm Clavé (fins a la Rambla), del Duc (sentit mar, entre els carrers de la Canuda i de la Portaferrissa), d’Àngel Baixeras (sentit Llobregat, entre els carrers del Sots tinent Navarro i Ample), de Bac de Roda (s’inverteix des del carrer de Perú a la gran via de les Corts Catalanes) i de la Selva de Mar (s’inverteix des del carrer de Perú a la gran via de les Corts Catalanes per facilitar l’accés a la C-31).

Així mateix, canviaran de sentit les vies següents: c. Provença (sentit Besòs, entre pg. Gràcia i c. Pau Claris), c. Watt i c. Autonomia (sentit Llobregat, entre c. Muntadas i c. Premià), pg. Sant Antoni (vial inferior, sentit Llobregat, entre c. Autonomia i c. Alcolea), c. Ventura Plaja (sentit Llobregat, entre c. Sugranyes i c. Carreras i Candi), c. Roger (sentit Besòs, entre c. Arizala i c. Portbou), c. Guitard (sentit mar, entre c. Robrenyo i c. Melcior de Palau) i c. Pegàs (entre av. Meridiana i c. Pacífic, que es farà en sentit contrari per permetre la sortida a la circulació residual).

Mobilitat a les rondes i vies principals

Durant la prova, malgrat les afectacions, es podrà entrar i sortir per la ronda del Mig (sentit muntanya), entrant-hi a l’altura de l’Institut Frenopàtic i sortint-ne a l’altura del carrer de Dolors Masferrer i Bosch.

Alhora, a la ronda del Mig (sentit mar) es podrà entrar i sortir pel carrer de Sabino Arana, pel túnel inferior de l’avinguda Diagonal, pel del carrer de Constança i per la riera Blanca.

Cal tenir en compte que s’inverteix el sentit d’un tram del carrer de Solà i es treuen els pilons de la plaça de la Concòrdia a fi de permetre el trànsit en sentit Llobregat mentre duri la prova.

També s’inverteix el sentit Llobregat de la calçada de la plaça del Doctor Ignasi Barraquer, i es permet la sortida dels vehicles procedents del carrer de Loreto.

La mobilitat interior està garantida en sentit Besòs per la ruta dels carrers del Pintor Pahissa, d’Arizala, de Felipe de Paz, del Comandant Benítez i la travessera de les Corts fins al carrer de Vallespir.

En sentit Llobregat, la circulació serà per l’avinguda de Madrid des del carrer de Vallespir fins al d’Arizala (utilitzant el carril bus existent entre els carrers del Comandant Benítez i d’Arizala), i pel carrer de Tarragona (accedint-hi per la plaça dels Països Catalans i el carrer de l’Elisi).

Una vegada hagi passat la cursa, es podrà entrar i sortir de la zona pels carrers de la Creu Coberta i de Sants; també des de la plaça d’Espanya, entrant pel túnel o pel lateral mar de la gran via de les Corts Catalanes. Una vegada els participants hagin sortit de la plaça d’Espanya, es podrà sortir de la zona pel carrer de Sepúlveda, l’avinguda del Paral·lel i la mateixa plaça.

Per entrar i sortir de la ronda Litoral, cal agafar l’accés número 22, tant en sentit Besòs com en sentit Llobregat, a través del passeig de Josep Carner i la plaça de les Drassanes.

La mobilitat interior està assegurada per la ruta circular següent: via Laietana, c. Jonqueres, c. Trafalgar, pg. Lluís Companys, pg. Pujades, pg. Picasso, av. Marquès de l’Argentera, pg. Isabel II i via Laietana.

L’accés a la zona de la plaça d’Espanya, un cop els corredors hagin sortit i la zona s’obri al trànsit, es realitzarà pel túnel o pel lateral mar de la gran via de les Corts Catalanes, i la sortida, pel carrer de Sepúlveda, l’avinguda del Paral·lel i la plaça d’Espanya.

A la plaça de les Glòries l’entrada i la sortida, tant en sentit Llobregat com en sentit Besòs, de la ronda Litoral es farà per l’accés número 23, amb entrada pel carrer del Consell de Cent i sortida pel carrer d’Aragó.

Des del carrer de la Selva de Mar (en sentit contrari) s’accedirà a la C-31 per sortir de la ciutat, mentre que l’entrada serà pels carrers de Bilbao i d’Espronceda, i la sortida, pel carrer de la Llacuna, al triangle que formen la gran via de les Corts Catalanes, la rambla de Prim i l’avinguda Diagonal.

Prohibició d’aparcar

No es podran estacionar ni cotxes ni motos a les voreres, de les 6.00 hores de dijous, 8 de març, a les 17.00 hores de diumenge, 11 de març, al llarg de l’avinguda de la Reina Maria Cristina i en ambdós costats.

D’altra banda, de les 22.00 hores de divendres, 9 de març, a les 15.00 hores de diumenge, 11 de març, no es podrà estacionar als carrers de Berlín (costat muntanya) i dels Comtes de Bell-lloc ni a l’avinguda de Josep Tarradellas, ni tampoc no es podran estacionar motos a la vorera dels carrers de Nicaragua i l’Equador.

També es prohibirà l’estacionament al carrer de Berlín, al costat mar, des del carrer de Nicaragua fins al de l’Equador. Les motos tampoc no podran aparcar a la calçada ni a la vorera.

A l’avinguda Diagonal, lateral mar, des del carrer del Doctor Ferran fins a la plaça de la Reina Maria Cristina, es prohibirà estacionar-hi, i només es permetrà aparcar motos a la vorera als espais on la senyalització ho autoritzi.

Altres carrers on es prohibirà estacionar-hi des de divendres, 10 de març, són: carrer de París (costat muntanya), des de l’avinguda de Josep Tarradellas fins al carrer d’Urgell; carrer de Vilamarí (costat Llobregat), des del carrer de Diputació fins a la gran via de les Corts Catalanes; avinguda Diagonal (calçada muntanya), entre la plaça de Llevant i el carrer de la Llacuna i entre els carrers de Bac de Roda i d’Espronceda (motos a la vorera). També a l’avinguda Diagonal (calçada mar), entre els carrers de la Ciutat de Granada i de Josep Pla, i entre els carrers de la Selva de Mar i de Josep Pla, incloent-hi les motos a la vorera.

Finalment, no es podrà estacionar vehicles al passeig de Garcia Fària (costat muntanya), des del carrer de Josep Ferrater i Móra fins al de la Jonquera.

De les 00.00 hores de dissabte, 10 de març, a les 15.00 hores de diumenge, 11 de març, no es permetrà estacionar a l’avinguda de Rius i Taulet, entre l’avinguda de la Reina Maria Cristina i el carrer de la Guàrdia Urbana (ambdós costats, incloent-hi les motos a la vorera).

Tampoc no es podrà aparcar a l’avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, entre l’avinguda de la Reina Maria Cristina i el carrer de Mèxic (ambdós costats, incloent-hi les motos a la vorera); al carrer de Sants (costat muntanya), des del carrer d’Arizala a l’avinguda de Madrid, i al xamfrà del costat de mar del carrer de Sants amb l’avinguda de Madrid.

Es limita l’estacionament als xamfrans del carrer de Berlín amb el de Numància; al carrer de Numància (costat Llobregat), des de la travessera de les Corts a l’avinguda de Roma; a la travessera de les Corts, al xamfrà mar-Llobregat del carrer de Numància, i al costat mar, des del carrer del Comandant Benítez fins al de Benavent; al carrer d’Arístides Maillol (costat Besòs); a l’avinguda de Joan XXIII (calçada ascendent), des de l’avinguda del Doctor Marañón a la del Doctor Salvador Cardenal; al carrer d’Urgell (costat Llobregat), des de la plaça de Francesc Macià fins al carrer de París, i al xamfrà muntanya-Llobregat del carrer d’Urgell amb el de París.

També es prohibirà estacionar als carrers de Tarragona i la Diputació (xamfrà muntanya-Besòs); al carrer de la Diputació (costat mar), des del carrer de Llançà fins al de Vilamarí (incloent-hi el xamfrà mar-Llobregat); a la gran via de les Corts Catalanes (lateral mar), des del carrer de Llançà fins al d’Aribau; al carrer de Rosselló (ambdós costats), des del passeig de Gràcia fins a l’avinguda Diagonal, i des del carrer de Llúria fins al de Bailèn, incloent-hi les motos a la calçada i a la vorera; al carrer de Sardenya (costat Llobregat), des del carrer de Rosselló fins al de València, i al carrer de València (costat muntanya), des del carrer de Xifré fins al de Rogent (calçada i motos a la vorera), i des del carrer de Xifré fins al de Rogent (costat mar, només motos a la vorera).

Es prohibirà l’estacionament al passeig de Fabra i Puig (costat Llobregat-mar), entre el carrer de Concepció Arenal i l’avinguda Meridiana; al carrer de Concepción Arenal (ambdós costats), entre el carrer de Dublín i la rambla de Fabra i Puig; al carrer de València (costat muntanya), des de l’avinguda Meridiana fins al carrer de Las Navas de Tolosa (calçada i motos a la vorera); al costat de mar des de l’avinguda Meridiana fins al carrer de Las Navas de Tolosa (només motos a la vorera), i al costat de mar des del carrer de Las Navas de Tolosa fins al carrer d’Espronceda.

Les restriccions afectaran també: el carrer de Huelva (costat mar), des del carrer d’Espronceda fins al de Bac de Roda; el carrer Bac de Roda (costat Llobregat), des del carrer de Huelva fins a la gran via de les Corts Catalanes; la rambla de Prim, calçada Llobregat, costat Besòs i Llobregat, des del carrer de Pere IV fins al de Bolívia (calçada i motos a la vorera, costat Llobregat, des del carrer de Bolívia fins al de Cristóbal de Moura) i des del carrer de Llull fins a la plaça de Llevant; el carrer de la Selva de Mar (costat Besòs des la illeta) amb el carrer del Taulat i fins al passeig de Garcia Fària; el carrer de la Marina (calçada ascendent del costat Besòs), des del carrer de Ramon Turró fins al de Llull amb el carrer de Pujades (xamfrà mar-Llobregat); el carrer de Pujades (costat mar), des del carrer de la Marina fins al de Sardenya; la plaça de Catalunya amb el carrer de Fontanella (xamfrà muntanya-Besòs), incloent-hi la zona de motos, i l’avinguda del Paral·lel (calçada Besòs), des de la ronda de Sant Pau fins al carrer d’Aldana.

Es prohibirà l’estacionament de vehicles de les 6.00 a les 15.00 hores de diumenge, 11 de març, a l’avinguda de Madrid (costat mar); al carrer de Berlín (costat mar), des de la plaça del Centre fins a l’avinguda de Josep Tarradellas; al carrer de Numància (costat Besòs), des de la travessera de les Corts fins a l’avinguda de Josep Tarradellas; a la travessera de les Corts (costat muntanya), des del carrer de Joan Güell fins al de la Maternitat; a la plaça de Pius XII (costat mar); al carrer de Rosselló (ambdós costats), des del passeig de Sant Joan fins al carrer de Sardenya; al carrer de València (costat muntanya), des del carrer de Sardenya fins al de Xifré; al costat muntanya, des del carrer de Rogent fins a l’avinguda Meridiana, i al carrer de Huelva (costat muntanya), des del carrer d’Espronceda fins al de Bac de Roda.

Tampoc no es podrà aparcar a la gran via de les Corts Catalanes (calçada mar), des del carrer de Bac de Roda fins a la rambla de Prim; a la rambla de Prim (calçada Llobregat, costat Llobregat), des del carrer de Cristóbal de Moura fins al de Llull; al carrer de la Jonquera (costat Besòs), des del passeig de Garcia Fària fins a l’avinguda Litoral; a l’avinguda Litoral (costat mar), entre el carrer de la Jonquera i el de l’Arquitecte Sert; al carrer de Salvador Espriu (costat muntanya), des del carrer de l’Arquitecte Sert fins a la plaça dels Voluntaris Olímpics; al carrer de Marina, a la calçada ascendent del costat Besòs, des del carrer de Salvador Espriu fins a l’avinguda d’Icària; a la calçada ascendent del costat Besòs, des del carrer del Doctor Trueta fins al de Ramon Turró; a la calçada ascendent del costat Besòs, des del carrer de Llull fins al carrer de Pujades; al passeig de Sant Joan (costat Llobregat), des del carrer de Trafalgar fins a la ronda de Sant Pere; a la ronda Sant Pere (costat mar), des del passeig de Sant Joan fins a la plaça de Catalunya, i a l’avinguda del Paral·lel (calçada Besòs), des de la plaça de Drassanes fins a la ronda Sant Pau i des del carrer d’Aldana fins al de Tamarit.

Notícies relacionades